Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Seniorbofællesskab midt i naturen

mandag den 7. september kl. 14:00 - 16:00
Strandkanten 14, 6950 Ringkøbing
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kom med til Naturbydelen i Ringkøbing, når Realdania By & Byg Klubben besøger en ny bydel og et bud på fremtidens seniorbofællesskab, hvor muligheden for at være aktiv i naturen er omdrejningspunktet for fællesskabet i hverdagen.

I den sydøstlige kant af Ringkøbing helt ud til Ringkøbing Fjord, vokser en ny bydel op med plads til 2.500 beboere. Her er den klassiske byudvikling vendt på hovedet. Det betyder, at der er plantet skov, eng og bærhaver, gravet søer og vandløb, etableret stier og skabt faciliteter såsom en legeplads og en trækfærge - alt sammen før byggeriet af de første boliger gik gang. På den måde kan boligerne opføres midt i naturen, så beboerne har direkte adgang til attraktiv natur lige fra den dag de flytter ind.

Ambitionen med Naturbydelen, som udvikles i partnerskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg er, at skabe en bydel med forskellige boligformer i bebyggelser på 2-3 etager uden private haver, som et alternativ til de traditionelle parcelhuskvarterer. Bæredygtighed i bred forstand er en central vision for udviklingen af hele Naturbydelens 84 hektar store område, der fungerer som en stor, fælles have, hvor man kan mødes med sine naboer på tværs af generationer, lege, dyrke motion, lave aktiviteter eller bare nyde den skønne, fjordnære natur.

Derfor stiller partnerskabet bag Naturbydelen krav til, at naturen kommer helt ind mellem de boligbyggerier, som forskellige bygherrer opfører i den nye bydel. Et eksempel på dette er udviklingen af seniorbofællesskabet ”Havtorn”, som Realdania By & Byg opfører som en del af Realdanias indsats for fremme udviklingen af seniorbofællesskaber over hele landet.

Her er det klassiske bofællesskab med private boliger med små haver omkring et fælleshus i midten blevet gentænkt. I stedet opføres tre bygninger i 2-3 etager, hvor 14 lejeboliger på op til 120 m2 blandes med en række attraktive fællesfaciliteter. I hjertet af bofællesskabet smelter en fællesplads sammen med den omkringliggende natur. Beboerne får også adgang til et drivhus, et grejskur til cykler, kajakker eller surfudstyr, en solnedgangsplads og fra alle altaner og terrasser kan man nyde udsigten til den omkringliggende natur. Desuden bliver der et fællesrum i tre etager med anretterkøkken, lounge/bibliotek og plads til fx billard, samt et værksted og et fælles vaskeri.

Målet er at skabe bedre muligheder for udviklingen af fællesskaber i hverdagen fremfor mere lejlighedsvise ”festfællesskaber”. Og på den måde bidrage til, at alle beboerne, også de mindre udfarende, får glæde af fællesskabet i hverdagen.

Program
Projektleder i Realdania By & Byg, Michael Guldager, byder velkommen. Herefter fortæller projektdirektør i Naturbydelen, Tim E. Halvorsen, om ambitionen for den nye bydel, og hvordan projektet udfolder sig. Derefter går vi en tur i naturen og ser de tre igangværende boligbyggerier, som foruden de 14 lejeboliger i seniorbofællesskabet Havtorn tæller 40 ejerboliger med navnet Strandkanten og 85 almene lejeboliger med navnet Fjordudsigten. Vi slutter af i seniorbofællesskabet, hvor projektleder Jørgen Søndermark viser rundt og hvor vi bl.a. ser en møbleret prøvebolig.

Tilmelding
Medlemmer af Realdania By & Byg Klubben kan købe op til to pladser til medlemspris, mens øvrige billetter skal købes til normalpris. Medlemmer af Erhvervsklubben kan købe op til ti billetter til medlemspris.

Parkering og mødested
Vi mødes ved Seniorbofællesskabet Havtorn, hvor der også er p-plads. 

Tilgængelighed
Arrangementet er for alle. Er du kørestolsbruger vil vi af praktiske årsager gerne informeres på forhånd. Har du spørgsmål om tilgængelighed, så kontakt os på tlf. nr.: 70 11 06 06 eller mail klub@realdaniabyogbyg.dk

Kom trygt på rundvisning med Realdania By & Byg Klubben
Vi følger myndighedernes anbefalinger og retningslinjer og vil med en række nye tiltag skabe trygge rammer for vores deltagere: Vi har nedjusteret deltagerantallet på hver rundvisning og tilpasser, hvor det er nødvendigt, indholdet, så vi kan sikre god afstand mellem deltagerne. Vi anvender tourguide-hovedtelefoner for at kunne efterleve dette og samtidig sikre den bedst mulige oplevelse. Vi vil desuden have skærpet opmærksomhed på god håndhygiejne.

Om Naturbydelen
Naturbydelen Ringkøbing K bliver en ny bydel med boliger for alle, som opføres midt i naturen lige ud til Ringkøbing Fjord og tæt på den hyggelige bymidte. Netop nu kan der opføres 139 boliger, som bliver en blanding af ejerboliger, almene lejeboliger og lejeboliger i et seniorbofællesskab. Med tiden vil der være plads til ca. 2.500 beboere i Naturbydelen. Læs mere om Naturbydelen i Ringkøbing

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her