Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Ophold – Skagen Grå Fyr, Havnemesterboligen og Råbjerg Mile

tirsdag den 25. september kl. 14:00 - torsdag den 27. september kl. 11:00
Hotel Plesner - Holstvej 8, 9990 Skagen
NB: Arrangementet kræver tilmelding

I 2017 slog Naturstyrelsen dørene op til et helt nyt trækfuglecenter indrettet i Skagen Grå Fyr. Fyret, der i dag ejes af Realdania By & Byg, er tegnet af arkitekten N.S. Nebelong i 1858 og står nu helt nyrestaureret efter flere års intens arbejde. 

I selskab med arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg Connie Hviid kan du opleve fyrmesterboligen og fyret med lanternen i toppen. Fyrets café serverer kaffe og kage, og Naturstyrelsens centerleder, Jacob Funder, fortæller om udstillingen i fugleformidlingscentret, hvor man kan tage på en virtuel oplevelsesrejse og opleve de mange spændende trækfugle, der hvert år gæster området omkring Skagen.

Dagen efter tager vi på naturvandring i Råbjerg Mile - Danmarks største vandreklit. Milen er et overvældende natursceneri og står som et monument over områdets sandflugtshistorie. Naturvejleder Villy Hansen fortæller om landskabet, dyre- og fugleliv og hvordan vind og vejr hver dag forandrer landskabet.

Efter en frokost og kold øl på Skagen Bryghus går vi en tur på havnen i selskab med lokalguide Rita Eeg, der fortæller om havnens udvikling og store betydning for byens overlevelse. Her finder vi Havnemesterboligen tegnet af Ulrik Plesner og restaureret af Realdania By & Byg. Bygningen er Plesners absolutte hovedværk blandt mere end 30 bygninger i byen. 

Det historiske Hotel Plesner danner ramme om opholdet med to overnatninger. 

Program
Den 25. september
Kl. 14.00 Indtjekning på Hotel Plesner. 
Kl. 15.00 Arkitekt Connie Hviid viser rundt i Skagen Grå Fyr og fortæller om fyrets historie og arbejdet med at restaurere landets mest vellykkede og velbeliggende fyr. 
Kl. 16.15 Fyrets café serverer kaffe og kage.
Kl. 16.30 Fuglecenterleder Jacob Funder fra Naturstyrelsen fortæller om fugleformidlingscentrets udstilling og arbejde med fugle. 
Kl. 17.30 Dagens program i fyret slutter. 
Kl. 19.00 Middag i restaurant Pakhuset med tre-retters menu.
Overnatning på Hotel Plesner.

Den 26. september
Kl. 08.00 Morgenbuffet på Hotel Plesner. 
Kl. 10.00 Vi mødes på p-pladsen ved Råbjerg Mile: Naturvandring i området med naturvejleder Villy K. Hansen, som vil fortælle om dyre- og fugleliv og hvordan vind og vejr hver dag forandrer landskabet. 
Kl. 12.30 Skagensskud med rødspættefilet på rugbrød m/rejer, friske asparges og dressing samt en fadøl.
Kl. 14.30 Vi mødes foran Havnemesterboligen. Guidet tur på havnen med lokalguide Rita Eg, som fortæller om havnens udvikling og dens betydning for byen.
Kl. 15.15 Rundvisning i Havnemesterboligen ved kulturformidler fra Realdania By & Byg. 
Kl. 16.00 Dagens program slutter. Få inspiration til aktiviteter i Skagen nedenfor.
Overnatning på Hotel Plesner.

Den 27. september
Kl. 08.00 Morgenbuffet på Hotel Plesner. 
Kl. 11.00 Udtjekning. 

Pris
Pris pr. person i delt dobbeltværelse 2.095 kr. Enkeltværelsestillæg: 500 kr. (Enkeltværelsestillæg betales ved tjek ud fra hotellet).
Prisen indeholder alle programsatte aktiviteter. Drikkevarer under middagen i Pakhuset er for egen regning. 

Tilmelding
Arrangementet er kun for Klubbens medlemmer. Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser per medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Skagen Grå Fyr
Det Grå Fyr i Skagen blev opført i 1858 af den danske arkitekt N.S. Nebelong. Fyret, der er opført i blank mur, er placeret midt på Skagen Odde, og med sine 46 meter er fyret det næsthøjeste i Danmark. Realdania By & Byg afsluttede restaureringen af fyrmesterboligen på Skagen Grå Fyr i december 2016. I maj 2017 åbnede det som fugleformidlingscenter for turister, ornitologer og forskere i europæisk klasse.
Læs mere her
Adresse: Fyrvej 36, 9990 Skagen. Se på kort

Om Havnemesterboligen
Havnemesterboligen blev opført i 1905 som havnekontor med bolig for havnemester og opsynsbetjente. Huset er et typisk udtryk for tidens interesse for murstensbyggeri med inspiration fra England og et væld af smukke håndværksmæssige detaljer. I 2005 købte og restaurerede Realdania By & Byg ejendommen, der i dag fungerer som Skagens turistbureau.
Læs mere her
Adresse: Vestre Strandvej 10, 9990 Skagen. Se på kort

Restaurant Pakhuset
Rødspættevej 6, 9990 Skagen. Se på kort

Skagen Bryghus
Kirkevej 10, 9990 Skagen. Se på kort

Inspiration til aktiviteter i Skagen
Skagen byder på mange store og små oplevelser - udforsk mulighederne her: 

• Visit Skagen

• Skagen Kunstmuseum

• Rubjerg Knude Fyr 

• Børglum Kloster 

• Grenen Kunstmuseum

• Den tilsandede kirke

• Ture med Sandormen til Grenens spids

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her