Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Støberihallerne i Præstø undervejs

tirsdag den 29. marts kl. 14:00 - 14:45
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Få direkte indsigt i transformationen af et stykke dansk industriarkitektur. Oplev første led i restaureringsprocessen af Støberihallerne i Præstø med arkitekt Anders Brüel online. 

Udfordringerne og de faglige beslutninger står i kø, når arkitekter og håndværkere skal omdanne Præstøs gamle jernstøberi til moderne kulturhus.  

  • Hvordan sikrer vi de porøse jernsøjler fra 1800-tallet?
  • Hvordan bevarer vi det oprindelige shedtag?
  • Hvordan genopfører vi den sammenstyrtede hal i relation til resten?

Støberihallerne er opført i 1887, hvor jernindustrien var i en rivende udvikling, og støberier dukkede op i næsten hver en by. Ejendommen er i dag et af ganske få eksisterende industrianlæg, hvor fortidens arkitektur, intention og væsen endnu er til at se. Men bygningerne kræver kærlighed – meget kærlighed!

En hal er styrtet sammen, og de øvrige er tæt på kollaps. Realdania By & Byg købte Støberihallerne i Præstø i 2020 med det formål at sikre bygningernes arkitektur og fortælling men samtidig også finde et nyt formål til det funktionstømte industrianlæg, så der kan skabes en bæredygtig drift, der fremadrettet kan oppebære bygningerne.

I foråret 2022 tager håndværkere og arkitekter fat på den fysiske forvandling af Støberihallerne. Læs mere om Støberihallerne i Præstø

Program
Velkomst ved Realdania By & Byg Klubben. Herefter fortæller arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Anders Brüel, om den igangværende restaurering. Deltagerne har mulighed for at stille spørgsmål undervejs via chat-funktionen. 

Sådan deltager du
Før rundvisningen (og senest tirsdag den 29. marts kl. 12) modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på.
Vi sender live tirsdag den 29. marts kl. 14.00-14.45. Udsendelsen kan ses af tilmeldte i 24 timer efter, at vi har sendt live.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.