Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

ONLINE: Søetatens Pigeskole efter restaurering

onsdag den 4. maj kl. 13:00 - 14:00
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Stilladser og presenninger er pakket sammen, kabeltromlerne rullet op og håndværkerradioerne slukket. Følg med hjemmefra, når vi viser rundt online i arkitekt Bernhard Seidelins skole for søetatens pigebørn fra 1858. Onlinerundvisniger foregår via et link, som du får tilsendt. Linket er aktivt i 24 timer. 

For den forbipasserende på gaden ligner bygningen sig selv; tag og fag, vinduer, døre og havemur har ikke ændret sig i de to år, restaureringsprocessen har stået på. Men inde bag portene er bygningen som forvandlet. 

Midt i bygningen ligger aulaen. Her er årtiers lag-på-lag af hvid plastikmaling nu nænsomt afrenset og resultatet er enestående! Den betagende aula med nu blotlagte vægge i mønstermurede formsten, smukt forarbejdet træværk og ikke mindst gipsrelieffer efter Thorvaldsen viser sig fra sin bedste side.

Langs aulaen er mængder af småkontorer og møderum væk. Bag nyere lag af puds, maling og kabelbakker er de oprindelige fire klasseværelser genfundet. Det er ikke svært at forestille sig en skoledag anno 1860, hvor de store rum med mørke kassettelofter, historicistiske vægfarver og kakkelovne har dannet ramme om ivrige småpiger med kridt, tavler og salmevers.

Restaureringen af Søetatens Pigeskole har haft det mål at genskabe bygningens oprindelige stemning og karakter samt genoprette bygningen, der med årene var blevet meget slidt. 

Følg med hjemmefra, når vi viser resultatet frem online. 

Program
Realdania By & Byg Klubben byder velkommen. Arkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt på skolen. Der er mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Arrangementet tager ca. 60 min. 

Hvis du i stedet gerne vil deltage i den fysiske rundvisning, kan du tilmelde dig her

Sådan deltager du
Før rundvisningen (og senest den 4/5 kl. 12) modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. Vi sender live onsdag kl. 13:00 til 14:00. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag.

Mener du ikke at have modtaget linket til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.