Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Odenses nye hotspot - Oluf Bagers Plads

torsdag den 27. september kl. 17:30 - 19:00
Oluf Bagers Plads, Nørregade 29, 5000 Odense C
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Aldrig tidligere har Odense oplevet så megen byggeaktivitet på så kort tid og på så tætpakkede arealer. I den historiske bykerne, hvor Thomas B. Thriges Gade tidligere skar byen over, opfører Realdania By & Byg Oluf Bagers Plads, et nyt, grønt og levende bytorv, som også indbefatter to bygninger til erhverv, beboelse og muligvis detailhandel eller cafe. 

Pladsen, som er opkaldt efter en af byens hedengangne storkøbmænd, skal agere forbindelsesled mellem den historiske bykerne og nybyggeriet i Thomas B. Thriges-kvarteret.

Udefra ser de to bygninger færdige ud, men indenfor er håndværkere bl.a. i gang med at lægge gulve og lerpudse vægge. Ler er et klassisk materiale med gode termiske egenskaber, der samtidig kan være med til at skabe et sundt indeklima. Husene skal desuden udstyres med nyeste teknologi til for eksempel styring af energiforbrug.

Sammen med arkitekt og projektleder Frants Frandsen besøger vi byggepladsen i byggeriets sidste fase frem mod indvielsen i foråret 2019.

Program
Kl. 17.30 
Vi mødes på gårdspladsen i Oluf Bagers Mødrene Gård. Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Frants Frandsen, viser rundt på byggepladsen og fortæller om visionerne for det nye byrum, om arbejdet med at indpasse et nyt byggeri på en lille plads i en historisk bykerne og hvordan man vælger materialer, der forener det klassiske og det moderne. 
Kl. 19.00 
Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Oluf Bagers Plads
Oluf Bagers Plads er en vigtig brik i hele udviklingen af Thomas B. Thriges-kvarteret. Pladsen bygges på et af de ældste kulturarealer i Odense Kommune, hvor også den fredede ejendom, Oluf Bagers Mødrene Gård, ligger. Udviklingen af Oluf Bagers Plads sker med afsæt i et forslag fra fynske Praksis Arkitekter, der i 2016 vandt konkurrencen om at tegne den nye plads og de to nye bygninger. De nye bygninger og pladsen indvies efter planen i foråret 2019. 
Læs mere her

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her