Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Odense Adelige Jomfrukloster - fortidens farver - AFLYST

onsdag den 4. november kl. 16:30 - 18:00
Albani Torv 6, 5000 Odense C.
NB: Arrangementet kræver tilmelding

ARRANGEMENTET ER AFLYST

Adelskvinden Karen Brahe stiftede i 1716 et jomfrukloster i Odense i det tidligere Bispegård opført i 1504. Indenfor er der et overflødighedshorn af historiske lag og farver, som er bevaret: Træværk med dekorationsbemalinger fra 1700- og 1800-tallet, historiske tapeter, pejse stuklofter, panelværker, døre og gulve.

Det er blevet kaldt ”Danmarkshistoriens største restaureringsprojekt”. Fem år tog det, før arkitekter, konservatorer og håndværkere i 2013 kunne erklære det 500 år gamle Odense Adelige Jomfrukloster for færdigrestaureret. Til gengæld var det et hus, hvis mangfoldige historie skinnede igennem i hvert et rum, hver en krog og hver en detalje, da Realdania By & Byg erhvervede klosteret i 2008.

Realdania By & Bygs gennemgribende restaurering koncentrerede sig især om at bevare og skabe sammenhæng mellem bygningens mange historiske lag. Det skete på baggrund af omfattende undersøgelser af hovedhusets meget delikate og skrøbelige interiører, såsom originale renæssancedøre, marmoreringer og udskårne balustre, historiske tapeter, vægmalerier og stuklofter.

I husets 500 år lange historie har det været ejet af konger og bisper, og selv H.C. Andersen har haft sin gang i huset, da det var beboet af ugifte, adelige jomfruer. Kom indenfor med restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen, og oplev originale renæssancedøre og de historiske tapeter, hør om de store beslutninger og de små finurligheder, men først og fremmest, oplev et hus ud over det sædvanlige, hvor historien hvisker med i alle rum.

Program
Kl. 16.30 Arkitekt Dorthe Bendtsen indleder sin rundvisning med et billedshow i Karen Brahe Auditoriet for at demonstrere, hvordan 500 års bygningshistorie kan aflæses i facaden og for at placere selve bygningen i udviklingshistorien.
Kl. 17.00 Rundvisning i huset. 
Kl. 18.00 Arrangementet slutter.


Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

OBS! Der er ikke elevator i huset. Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere eller gangbesværede.

Om Odense Adelige Jomfrukloster
Jomfruklosterets historie går helt tilbage til 1504, hvor det blev opført som bispegård. Realdania By & Byg erhvervede ejendommen, som er en af landets bedst bevarede middelalderbygninger, i 2008 og gennemførte frem til 2013 en omfattende restaurering. I dag anvendes ejendommen af Syddansk Universitet, herunder H.C. Andersen Centret.
Læs mere her

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.

Arrangementer til dig