Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Nyt tag til Familien Jensens Gård

torsdag den 21. oktober kl. 16:00 - 17:00
Korupvej 21, 5210 Odense NV
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kom med indenfor på andelsgården, hvor håndværkere i disse dage er i gang med at lægge nyt tag på avlsbygningerne. Det er lykkedes at finde betontagsten, der i farve og format er stort set identiske med de originale. Hør om bygningerne, gården og arbejdet med at genskabe tagenes oprindelige udtryk.

Da man byggede andelsgården i år 1900 blev der lagt sort naturskifer til taget på det fine stuehus, mens avlsbygningernes tag fik betontagsten. I dag, 121 år senere, er dele af tagene på avlsbygningerne udskiftet med eternitplader, og de resterende oprindelige betontagsten kan ikke mere.

De udtjente originale betonteglsten og eternitplader bliver nu erstattet med nye engelske betontagsten, som er stort set mage til de originale. Og nu er arbejdet i gang med at udbedre rådskader i tagværket, udskifte lægter og lægge de nye tagsten op, så avlsbygningernes tage igen fremstår et samlet hele, der spiller op mod stuehusets tag med naturskifter.

Kom med, og bliv klogere på, hvordan Realdania By & Byg restaurerer andelsgården, så den kan bidrage til selskabets indsats for at bevare og formidle dansk kultur- og bygningsarv. Undervejs hører vi om arbejdet med taget, og ser indenfor i stuehuset med de fine malede dekorationer, døre og paneler der endnu står med det oprindelige lag maling, som endnu ikke er blevet restaureret.

Program

Realdania By & Byg Klubben besøger gården med projektleder Per Troelsen, som fortæller om gårdens historie og Realdania By & Bygs restaureringsarbejde.

Der afholdes både en online og en fysisk rundvisning på dagen.

Tilmelding

Medlemmer af Realdania By & Byg Klubben kan købe op til to billetter til medlemspris. Øvrige billetter skal købes til fuld pris. Erhvervsmedlemmer kan købe op til ti billetter til medlemspris.

Tilgængelighed

Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere.

Om Familien Jensens Gård

Familien Jensens gård opført i Korup i 1900 var et landbrug skabt til en rationel drift med brug af tidens nyeste produktionsformer. Tidligere var arkitektur og byggeskik i landbruget præget af lokale traditioner. Men sådan var det ikke med gården i Korup. Her var tale om et moderne landbrug opført i tidens nye stil, som fejede hen over hele landet i slutningen af 1800-tallet: Historicismen.

Familien Jensens Gård er et sjældent helstøbt eksempel på den type bondegård, som voksede frem over hele landet ved indgangen til 1900-tallet - bygget på velstand skabt af andelsbevægelsen.

Læs mere om gården her