Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Mini-grupperundvisning i Viggo Møller-Jensens eget hus

torsdag den 6. maj kl. 12:00 - 12:45
Borrekrattet 7, 2800 Kgs. Lyngby
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Oplev det nyrestaurerede arkitekthjem, Viggo Møller-Jensens eget hus, i ro og fred, når Realdania By & Byg Klubben byder grupper på op til fem personer indenfor. Det lidt romantiske beskedne hjem, hvor funktionalitet og smarte indretninger går hånd i hånd med småblomstrede tapeter og pastelfarver, står nu igen, som da arkitekt og professor Viggo Møller-Jensen opførte det i 1937.

Gennem otte måneder har arkitekter og håndværkere arbejdet på at sikre huset en ny fremtid som hjem for en familie. Især husets indeklima, isolering og genopbygning af taget samt vinduer har været et fokus i forsøget på at forlænge husets liv.

Indenfor er originale skabe, køkkenelementer og designløsninger restaureret, mens konservatorer har arbejdet på at sikre et håndmalet gult tapet, og tapetmestre har genskabt et oprindeligt FDB-tapet på baggrund af brudstykker fundet i huset.

Arkitekt Viggo Møller-Jensens eget hus på Borrekrattet 7 i Kgs. Lyngby er opført i 1939 som hjem og tegnestue for arkitekten og hans familie. Huset er et personligt bud på et enfamiliehus præget af arkitektens nøjsomme og konkrete tilgang til faget, hvor funktion får lov at råde før form. Huset, der er præget af simple materialer og et enkelt formsprog, trækker tråde til både Bauhaus-bevægelsen og Bedre Byggeskik-perioden.

Har du ikke mulighed for at deltage på en gruppeomvisning, så kig med når arkitekt Frants Frandsen viser rundt i huset på en online rundvisning den 12. maj

Praktisk information

  • Mødested: hoveddøren. Gruppen bliver hentet her til aftalt tidspunkt.
  • Varighed: 45 min. Der er ikke nogen fastlagt tur rundt i huset eller haven. 
  • Antal deltagere: Der kan være op til fem deltagere fra samme familie eller sociale omgangskreds på hver rundvisning. Billetprisen er fast uanset antal personer.

Køb af billet
1 billet svarer til 1 grupperundvisning. Anfør gerne i notatfeltet, hvor mange I kommer (dog max. fem personer).

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer og afvikler rundvisninger med max. 5 deltagere samt en omviser pr. tur. Du skal bære mundbind eller visir, når vi er indendørs. Skulle arrangementet blive aflyst, får du direkte besked via mail, og vi refunderer automatisk billetprisen.

Tilgængelighed
Huset er i tre plan og generelt uegnet for kørestole og rollatorer.

Parkering
Du kan ikke parkere bilen på grunden. Det er dog muligt at parkere på gaden.

Om Viggo Møller-Jensens eget hus
Arkitekt Viggo Møller-Jensens eget hus fra 1939 er udtryk for en 'nøjsomhedsarkitektur' og trækker tråde til både Bauhaus- og Bedre Byggeskikbevægelsen. Huset indgår i Realdania By & Bygs samling af ca. 60 historiske ejendomme, som repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år og er med til at fremme den levende bygningskultur.
Læs mere og se billeder her: Viggo Møller Jensens eget hus