Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

LIVE: Støberihallerne i Præstø – nu går vi i gang

tirsdag den 21. september kl. 17:00 - 17:45
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Støberihallerne i Præstø er et industrianlæg fra midten af 1800-tallet. Ejendommen, med de gamle produktionshaller, værkførerbolig og magasin er kraftigt forfalden men rummer endnu arkitektoniske markører og bygningshistoriske spor, der fortæller om en gryende industrialisering og dens bygninger.

Det historiske anlæg står over for en omfattende transformation, som skal skabe et økonomisk bæredygtigt grundlag, der på en gang giver bygningerne en funktion i nutiden og sikre deres arkitektur og fortælling.

I det tidlige efterår rykker håndværkerne ind på ejendommen og tager første livtag med det projekt, som skal munde ud i et nyt ’byens hus’ med bibliotek, lokalarkiv og borgerservice.

Men hvordan forvandler man en værkførerbolig fra 1800-tallet til et lokalarkiv? Hvad skal der ske med magasinet, der næsten er ved at kollapse under en aggressiv efeu? Og skal den sammenstyrtede tredje hal genopbygges?

Hør arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Anders Brüel, fortælle om processen, projektet og fremtiden for Støberihallerne i Præstø, når Realdania By & Byg Klubben tager på live online rundvisning.

Du kan være med både fysisk og online - se mere her Støberihallerne i Præstø - nu går vi i gang

Program
Realdania By & Byg Klubben byder velkommen. Rundvisningen kombinerer små optagelser on site med muligheden for at få pointer uddybet og stille spørgsmål direkte til Anders Brüel online.

Tilmelding
Arrangementet kræver medlemskab af Realdania By & Byg Klubben.

Sådan deltager du
Før rundvisningen modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag. Arrangementet kræver medlemskab af Realdania By & Byg Klubben.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Om Støberihallerne i Præstø
Støberihallerne er opført i 1887 som rammer om byens jernstøberi. Bygningerne blev placeret i Præstø bymidte langs byens sydlige grænse Tubæk å og med direkte forbindelse til byens hovedgade, Adelgade. Ejendommen består af selve produktionshallerne, en værkførerbygning med kontor og bolig samt en lagerbygning. Bygningerne ligger samlet omkring en gårdsplads og bag hallerne findes i dag en lille grøn oase. Fremadrettet skal bygningerne indrettes som byens hus med bibliotek, borgerservice, lokalhistorisk arkiv og meget mere.
Læs mere om Støberihallerne i Præstø