Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

LIVE: Rundvisning på Nørre Sødam

onsdag den 24. marts kl. 12:30 - 13:15
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

LUKKET FOR TILMELDING

Tag med til Møgeltønder, og oplev den fredede værftgård Nørre Sødam - en helt unik bygningstype, der kun findes i marsken. Forude venter en omfattende restaurering, som skal sikre, at den 250 år gamle og sjældne gård bliver stående på sit værft mange år endnu.

Værftgården Nørre Sødam ligger på en forhøjning og troner i det flade marsklandskab lidt uden for Møgeltønder. Gården fremstår som en typisk firlænget gård i vestslesvigsk byggestil med sammenbygget stald og stuehus, stråtage, arkengaf og et lille lukket gårdrum i midten, men Nørre Sødam er langt fra typisk: Den er en af de sidste intakte gårde i Danmark på kunstigt anlagte værfter fra 1200-tallet med en særlig stolpekonstruktion, der bærer det store stråtag - en helt unik bygningstype, der kun findes i marsken.

I maj 2020 overtog Realdania By & Byg Nørre Sødam og dette forår går restaureringen i gang. Realdania By & Byg skal forsøge at tilbageføre bygningernes kvaliteter med forståelse for stedets historiske og arkitektoniske DNA.

På live-rundvisningen tager arkitekt og projektleder i Realdania By & Bygs driftsafdeling, Lise Frederikke Nielsen, seerne med gennem den firelængede gård, og vi ser bl.a. smukke detaljer som fx fyldningsdøre med bukkehornsbeslag og klinkefald, køkkenet med støbejernskomfur og hollandske kakler og ikke mindst den store udskudslade fra 1764 med højremskonstruktion.

Program
Kl. 12.30 Realdania By & Byg Klubbens Mette Rabølle Sørensen byder velkommen.
Kl. 12.35 Arkitekt Lise Frederikke Nielsen viser rundt på gården og fortæller om den forestående restaurering.
Kl. 13.15 Live-rundvisningen er slut.

OBS! Du kan stille spørgsmål undervejs i chat-funktionen.

Sådan deltager du
Før rundvisningen (og senest kl. 12 på selve dagen) modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Om Nørre Sødam
De nuværende bygninger stammer fra 1700-tallet, men Nørre Sødam blev opført allerede i 1600-tallet. Realdania By & Byg overtog gården, som er fredet, i maj 2020, og den kommende restaurering forventes afsluttet i 2022. Gården skal anvendes som kombineret bolig og Bed & Breakfast, så ejendommen sikres en bæredygtig økonomisk drift.
Læs mere om Nørre Sødam