Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

LIVE: Rundvisning i Søetatens Pigeskole under restaurering

mandag den 18. januar kl. 12:30 - 13:15
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Oplev Søetatens Pigeskole fra din egen dagligstue til Realdania By & Byg Klubbens live online-rundvisning. Hør arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Anders Brüel, fortælle om skolens historie og ikke mindst om den gennemgribende restaurering af det historiske interiør.

Søetatens Pigeskole blev opført i 1858 og tegnet af arkitekt Bernhard Seidelin i historicistisk stil. Ensartede murflader, en regelmæssig facadeinddeling og streng symmetri kendetegner bygningen, der er et utrolig helstøbt eksempel på tidens kvalitetsbevidste institutionsbyggeri. Bygnings indre er præget af en betagende hall med kupler i blank mur, smukt forarbejdet træværk og ikke mindst gipsrelieffer efter Thorvaldsen.

I årevis har bygningens centrale aula været hvidmalet, og de store klasseværelser opdelt i mindre kontorrum med kabelbakker, uensartede gulve og nedhængte lofter. I sommeren 2020 rykkede håndværkerne ind og begyndte arbejdet med at bringe skolen tilbage til et mere oprindeligt udseende. Vi besøger bygningen, mens arbejdet er i fuld gang.

Se aulaen i blank mur for første gang i mands minde, hør om arbejdet med at retablere de store rum med nye lofter, farver og gulve samt hør om husets historie.

Program
Kl. 12.30 Arkitekt og projektleder Anders Brüel viser rundt på skolen. Der er mulighed for at stille spørgsmål undervejs.
Kl. 13.15 Arrangementet er slut.

Sådan deltager du
Før rundvisningen (og senest mandag kl. 12) modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på. Vi sender live mandag 12.30 til 13.15. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag.

Har du ikke modtaget linket til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Søetatens Pigeskole
Søetatens Pigeskole er et usædvanligt helstøbt eksempel på historicismens kvalitets- og funktionsbevidste institutionsbyggerier. Ejendommen er fredet og indgår i Realdania By & Bygs samling af ca. 60 historiske ejendomme, som repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år og er med til at fremme den levende bygningskultur. Du kan læse mere og se film og fotos her Søetatens Pigeskole