Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

LIVE: Ballonhangaren på Islands Brygge

tirsdag den 2. marts kl. 12:30 - 13:15
Online,
NB: Arrangementet kræver tilmelding

ARRANGEMENTET ER LUKKET FOR TILMELDING

100 år på bagen og en af de eneste af sin slags i Europa. Kom med på online-rundvisning i den unikke Ballonhangar i selskab med arkitekt og projektleder Per Troelsen, som fortæller om, hvordan den fredede bygning er restaureret og bevaret som et vidnesbyrd om en særlig epoke i dansk militærhistorie og eksempel på en sjælden bygningstype.

32 meter lang og 10 meter høj. Så stor var den observationsballon, som Hærens Ballonvæsen opbevarede i Den særegne militærbygning fra 1917, som Realdania By og Byg restaurerede i 2017-2019.

Ballonerne blev brugt til observation, når artilleriet gennemførte skydeøvelser på Amager Fælled. Bygningen blev dog hurtigt uaktuel som ballonhangar og har siden haft andre funktioner; brugt af tyskerne under besættelsen og som stald for det ridende politis heste. Siden 1960’erne har ballonhangaren dannet ramme om rideskoleaktiviteter.

Vi besøger Ballonhangaren med arkitekt og projektleder Per Troelsen, som viser rundt og fortæller om restaureringen og Ballonhangarens funktioner gennem tiden.

Sådan deltager du
Før rundvisningen (og senest kl. 12 på selve dagen) modtager du et link, som rundvisningen bliver streamet på.
Vi sender live kl. 12.30 til 13.15. Udsendelsen kan ses af tilmeldte frem til og med den følgende dag.

Mangler du et link til rundvisningen?
Eller har du andre spørgsmål, så kontakt os på klub@realdaniabyogbyg.dk eller ring 70 11 06 06.

Om Ballonhangaren på Islands Brygge
Ballonhangaren var lukket på grund af nedstyrtningsfare, da Realdania By & Byg overtog den i 2017, men efter halvandet års restaurering er den nu sikret for eftertiden og i brug som ridehal for Rideskolen Ridevenner.
Læs mere om Ballonhangaren