Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Koch Tinghus - Italiensk skønhed i Store Heddinge

tirsdag den 25. august kl. 14:30 - 16:00
Algade 8, 4660 Store Heddinge
NB: Arrangementet kræver tilmelding

På Nytorv i Store Heddinge skruer vi tiden tilbage til 1838, når vi besøger et af de første historicistiske rådhuse i Danmark, Kochs Tinghus. I dag er huset ikke længere tinghus, men elegancen er lige så slående som for 181 år siden.

Her hviler en række smukke rundbuede vinduer på en bred hvidmalet gesims. Her fremstår den pudsede mur i stueplan med øget tyngde – et virkemiddel kendt fra 1500-tallets Italien. Her giver gedigne teglsten og fremtrædende hamburgfuger husets førstesal en særlig lethed og stoflighed, og her leder et smukt bemalet loft med fabeldyr og frugtmotiver tankerne mod sydligere himmelstrøg.

Huset er tegnet af kgl. bygningsinspektør Jørgen Hansen Koch - en af flere talentfulde elever af klassicisten C.F. Hansen. I den danske arkitekturhistorie repræsenterer huset et vigtigt pejlemærke. Det er nemlig et af de allerførste eksempler på overgangen fra den nyklassicistiske stil til historicismen med den mere frie brug af historiske stilarter.

Det kan alt sammen nærstuderes, når vi sammen med restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen besøger Kochs Tinghus, som regnes for at være et af de sidste rådhuse, der blev opført inden enevældens afskaffelse.

Program
Kl. 14.30 Vi mødes på Nytorv foran Kochs Tinghus. Arkitekt Dorthe Bendtsen indleder sin fortælling om bygningen og arkitekten.
Kl. 15.00 Rundvisning i Kochs Tinghus. Vi ser bl.a. vestibulen, rådssalen, tingstuen og tagetagen, og vi hører om den gamle arrest, som celledørene med glughuller i fortsat vidner om.
Kl. 16.00 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
I forbindelse med restaureringen er der skabt niveaufriadgang til huset på bagsiden samt elevator inde i huset, som giver adgang til de primære rum, mens loftet og enkelte rum i stueetagen ikke er tilgængelige. Ønsker du at benytte dig af den niveaufria dgang, eller har du spørgsmål om tilgængelighed, så kontakt os på tlf. nr.: 70 11 06 06 eller mail klub@realdaniabyogbyg.dk 

Om Kochs Tinghus
Rådhuset ligger på torvet i den lille købstad Store Heddinge. Sammen med den ottekantede Sankt Katherina Kirke, hører rådhuset blandt byens fremmeste bygninger. Rådhuset er købt og restaureret af Realdania By & Byg i 2011-2013 og er i dag lejet ud til Stevns Kommune.
Læs mere her

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.