Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Ilulissat Isfjordscenter undervejs - i ord og billeder

mandag den 23. september kl. 17:00 - 18:00
Jarmers Plads 2, 1551 København V
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kom tæt på byggeriet af Isfjordscentret, når projektleder Frants Frandsen i ord, billeder og film bringer os tæt på byggeriet, der kræver is i maven og millimeterpræcision. 

På en klippeafsats udenfor byen Ilulissat i Vestgrønland ligger et tonstungt skelet af stål og venter. Venter på at bære resten af den bygning, der i 2021 åbner som formidlingscenter for områdets natur, historie og kultur.

Når de resterende stålrammer er monteret, begynder det nervepirrende arbejde med at montere tonstunge panoramavinduer på centrets udstillingsdel. Og det kræver is i maven. Bygningens dobbeltkrumme overflader giver nemlig kun plads til afvigelser på få millimeter. Det markante byggeri 250 kilometer nord for polarcirklen, hvor temperaturerne kan komme ned på minus 45 grader, er en udfordrende opgave.

Hør mere om byggeriet, få indtryk af den enestående natur i området og bliv klogere på tankerne bag det kommende Isfjordscenters udformning, når projektleder Frants Frandsen fortæller.

Program
17.00 Ilulissat Isfjordscenter v. projektleder Frants Frandsen, Realdania By & Byg.
18.00 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Ilulissat Isfjordscenter
Centeret, der opføres i et partnerskab mellem Realdania, Grønlands Selvstyre og Avannaata Kommunia og med Realdania By & Byg som bygherre, har form som en sneugles vingefang. Isfjordscentret er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter, som i 2016 vandt den internationale arkitektkonkurrence om byggeriet. Arbejdet med at opføre Isfjordscentret blev indledt i 2019 og forventes færdigt i sommeren 2021.
Læs mere om Ilulissat Isfjordscenter