Log ind

Log ind info

Huse til kunst - Den Frie og J.F. Willumsens ateliervilla kl. 11.00 - AFLYST

søndag den 22. marts kl. 11:00 - 13:30
Strandagervej 28, 2900 Hellerup
NB: Arrangementet kræver tilmelding

ARRANGEMENTET ER AFLYST.

Det sker for at bidrage til at forsinke og hindre spredning af smitte med coronavirus.  Vi arbejder på at finde en ny dato til arrangementet.


Kom indenfor i to unikke vildskud i dansk kunst og arkitektur, når vi besøger to hovedværker af multikunstneren J.F. Willumsen, som i begyndelsen af 1900-tallet stod fadder til den danske skønvirketradition og var en af foregangsmændene i det moderne gennembrud. 


En Pegasus med en yngling på ryggen pryder indgangspartiet til Den Frie Udstillingsbygning på Oslo Plads i København. Dørhåndtaget på den ateliervilla, som Willumsen tegnede til sig selv i Hellerup, er udformet som en nisse, der rider på en tyr. To bygningsværker med et væld af detaljer; to unikke vidnesbyrd om den store kunstneriske spændvidde hos J.F. Willumsen.

Over syv årtier skabte Willumsen arkitektur- og kunstværker, der ikke lod sig kategorisere. Fra hans rosa villa i middelalderstil midt mellem villaer til direktører og grosserere, over malerier af badende børn i Skagen til kongesønner og ejendommelige selvportrætter som både superhelt og antihelt. Med J.F. Willumsen kan man forvente det uventede. 

Willumsens Museums KunstklubDen Frie, og Realdania By & Byg Klubben inviterer til en eftermiddag med rundvisninger i Den Frie Udstillingsbygning og J.F. Willumsens egen ateliervilla, der normalt er lukket for offentligheden.

Direktør på Willumsens Museum Lisbeth Lund og direktør for Den Frie Dina Vester Feilberg viser rundt på Den Frie og fortæller undervejs om bygningen og Willumsens virke som kunstner. I ateliervillaen guider restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen rundt i huset og fortæller om arkitekturen, området og Realdania By & Bygs arbejde med huset.

Program
Kl. 11.00 Rundvisning i J.F. Willumsens villa.
Kl. 12.00 Transport på egen hånd fra villaen på Strandagervej 28, 2900 Hellerup til den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, 2100 København Ø.
Kl. 12.30 Rundvisning i Den Frie Udstillingsbygning (entré er inkluderet i prisen).
Kl. 13.30 Arrangementet slutter.

Mødested
J.F. Willumsens eget hus, Strandagervej 28, 2900 Hellerup
Transport sker på egen hånd – Planlæg din tur med https://www.rejseplanen.dk/

Tilmelding
Arrangementet kræver tilmelding og er eksklusivt for medlemmer af Kunstklubben, Realdania By & Byg Klubben eller modtagere af Den Fries nyhedsbrev. 

Tilgængelighed
Der er ikke niveaufri adgang til J.F. Willumsens ateliervilla. Kørestolsbrugere og svært gangbesværede er velkomne, men vil ikke kunne få fuldt udbytte af arrangementet.

Den Frie Udstillingsbygning
Bygningen blev oprindeligt opført i 1898 ved Vesterport af den banebrydende kunstner, fotograf, keramiker og arkitekt J.F. Willumsen. I 1913 blev det bemærkelsesværdige bygningsværk flyttet til sin nuværende placering på Oslo Plads. J.F. Willumsen var fader til den danske skønvirketradition, hvilket den fredede udstillingsbygning er et unikt eksempel på.
Læs mere om Den Frie

J.F. Willumsens ateliervilla
Villaen er tegnet af J.F. Willumsen i 1906 og opført i 1907-08 som bolig for ham selv og hustruen, billedhuggeren Edith Willumsen. Huset kan ses som en del af Willumsens opgør med periodens konventioner inden for kunst og arkitektur. Dets fabulerende arkitektur er bevaret stort set intakt og indgår i Realdania By & Bygs samling af fredede og bevaringsværdige huse.
Læs mere om J.F. Willumsens ateliervilla