Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Hovedværker – Kildeskovshallen i Gentofte

torsdag den 24. februar kl. 15:00 - 15:45
Adolphsvej 25, 2820 Gentofte
NB: Arrangementet kræver tilmelding

I 2022 sætter Realdania By & Byg Klubben fokus på udvalgte hovedværker i dansk arkitektur fra arkitekterne Arne Jacobsen, Erik Christian Sørensen, Jørn Utzon og Karen & Ebbe Clemmensen, der alle er arkitekter repræsenteret i Realdania By & Bygs samling. Èt af disse er arkitekterne Karen & Ebbe Clemmensens hovedværk Kildeskovshallen.

Kildeskovshallen er arkitektparret Clemmensens mest ikoniske værk. Hallen er opført i 1969 og anses for en af de smukkeste sports- og svømmehaller i dansk arkitektur. 

Hallen er kontrastfyldt struktureret af tunge, lukkede vægpartier og store glasfacader. Tagets tre lette flader synes næsten at svæve over konstruktionens taktfaste, slanke søjler, hvis kapitæler bærer et gitterværk under loftet. Helheden mimer hallens omkransende skov med slanke træer.  Gennem de store glaspartier går ude og inde i ét. 

Forstudiet til hallen findes i haven til Karen & Ebbe Clemmensens eget hus i Gentofte. Havens lille lysthus er opført i træ med enkle søjler og finurlige søjlehoveder. Som altid i Clemmensen-parrets univers spiller farver en stor rolle; farvespektret i det lille lysthus går igen i Kildeskovshallen, som er præget af bl.a. turkis og rød.  

Læs mere om Kildeskovshallen

Program
Vi mødes i foyeren. Velkomst ved Realdania By & Byg Klubben. Herefter viser Gentofte Kommunes arkitekturrådgiver og arkitekt m.a.a. NORDMAK Christian Olesen, deltagerne rundt i den ikoniske bygning og fortæller om arkitekturen. Rundvisningen varer 45 min. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Klubmedlemmer kan købe to billetter til klubpris; billetter herudover skal købes til fuld pris. Medlemmer af Erhvervsklubben kan købe op til 10 billetter til klubpris.

Mødested
Foyer

Tilgængelighed
Besøget er desværre ikke oplagt for meget dårligt gående og kørestols- og rullatorbrugere. 

Bemærk
Kildeskovshallen er en aktiv sportshal med daglige brugere. 

Prisen inkluderer ikke en badetur.