Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Grønlandsrejse - Ilulissat, Ilimanaq og Isfjorden AFLYST

torsdag den 11. juni kl. 08:45 - mandag den 15. juni kl. 20:00
Ilulissat, 3952 Grønland
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Oplev verdensnaturarv og europæisk kulturarv på nærmeste hold i 2020. På denne rejse til Grønland med 4 overnatninger med Realdania By & Byg Klubben kommer vi tæt på byggeriet af Isfjordscentret, overnatter i hytterne i bygden Ilimanaq og ser de to restaurerede historiske huse i den lille bygd på den sydlige side af Isfjorden. 

På en klippeknold i udkanten af Ilulissat i Vestgrønland med udsigt over isfjordens enestående natur, der er udpeget som UNESCO-verdensarv, er et formidlingscenter tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter ved at tage form. På denne tur får du indblik i byggeriet og oplever med egne øjne områdets storslåede natur. 

Vi sejler også til Isfjordens sydlige side til en af Grønlands ældste bygder, Ilimanaq. Her skal vi overnatte i de nye hytter, der ligger i første parket til isfjordens natursceneri, på rundvisning i området og til middag i Poul Egedes hus fra 1751. 

Realdania By & Byg købte og restaurerede huset og det tilhørende pakhus i 2013-2017, og husene blev i 2018 anerkendt som europæisk kulturarv med tildeling af Europa Nostra prisen. Restauranten i Poul Egedes hus regnes i dag blandt de bedste i Grønland. 

Rejsen foregår i den grønlandske højsommer, hvor solen regerer døgnet rundt. Det betyder, at der er mange timer til rådighed til at opleve i. Og med naturfristelser i rigelige mængder er der lagt op til en uforglemmelig rejse fuld af store indtryk.


Pris

Klubpris: Per person i dobbeltværelse kr. 19.200,-  // Ikke medlemspris: kr. 19.700,-
Tillæg for enkeltværelse/enkelthytte kr. 3.450,-

Bestil senest den 24. februar 2020

Program: 
Torsdag den 11. juni 
Fly København – Kangerlussuaq 10:45- 11:40. Fly videre fra Kangerlussuaq til Ilulissat
Eftermiddag - ankomst Ilulissat og indkvartering på Hotel Icefiord
Kaffe og kage / velkomstmøde på Hotel Icefiord
Eftermiddag og aften på egen hånd.

Fredag den 12. juni
Morgenmad på Hotel Icefiord
Hele fredagen er til rådighed for oplevelser på egen hånd. Rejsedeltagere vil i marts måned modtage tilbud om bestiling af aktiviteter som f.eks. byvandring, sejlads på Isfjorden eller dagssejlads til den kælvende bræ Eqi. Ønsker du ikke at tilkøbe aktiviteter, byder Ilulissat på masser af spændende oplevelser: Besøg Ilulissat Museum, som ligger i Knud Rasmussens barndomshjem, se kunstmuseet, eller tag på vandretur til den nærliggende gamle boplads Sermermiut.

Lørdag den 13. juni
Morgenmad på Hotel Icefiord
10.00 Sejlads til Ilimanaq, hvor vi skal på bygderundvisning og herefter fælles frokost i Restaurant Egede (drikkevarer ikke inkluderet).
Indkvartering i hytterne i Ilimanaq.
Om eftermiddagen er der rundvisning i Poul Egedes hus og Pakhuset ved arkitekt og projektleder Frants Frandsen.
Fælles 2-retters maiddag i Restaurant Egede (drikkevarer ikke inkluderet).
Overnatning i hytterne

Søndag den 14. juni
Morgenmad i Restaurant Egede
10.00 Båd retur til Ilulissat og indkvartering på Hotel Icefiord.
Frokost på egen hånd.
Om eftermiddagen er der byggepladsbesøg og rundvisning på Isfjordscentret og området ved Sermermiut.
Middag på egen hånd

Mandag den 15. juni
Morgenmad på Hotel Icefiord
Fly Ilulissat – Kangerlussuaq
Fly Kangerlussuaq – København kl. 11:40–20:00

Prisen inkluderer:

 • Fly København – Kangerlussuaq – Ilulissat og retur med 20 kg indchecket bagage og 8 kg håndbagage
 • Måltid og drikkevarer på flyvningerne fra/til Danmark og alle kendte skatter og afgifter
 • 3 overnatninger med morgenmad på Hotel Icefiord
 • Kaffe og kage til velkomstmøde på Hotel Icefiord
 • Transfers til/fra Hotel Icefiord ved ankomst og afrejse og rejse til Ilimanaq
 • 1 overnatning med morgenmad i hytte i Ilimanaq (ved 2 personer i hytten) og transport med båd til og fra Ilimanaq 
 • 1 x frokostplatte i Ilimanaq og en 2-retters middag i Ilimanaq
 • Bygderundvisning i Ilimanaq
 • Rundvisning i Poul Egedes hus og Pakhuset i Ililmanaq
 • Byggepladsbesøg og rundvisning i Isfjordscentret
 • Bogen om "Poul Egedes Hus - bygd og beboere" - udleveret ved afrejse.
   

Bemærk
Rejsen arrangeres i samarbejde med Grønlands Rejsebureau, der er teknisk operatør.

Oplev mere på rejsen
Den første dag på rejsen er der mulighed for at tilrettelægge egne aktiviteter. Der bliver mulighed for at bestille sejlture på Isfjorden eller dagssejlads til den kælvende bræ Eqi. Bestilling af sygdomsafbestillingsforsikring bliver tilbudt i forbindelse med udbud af ekstra ture. Tilmeldte modtager program og tilbud om mulige tilvalg og forsikringer i februar 2020.

Tilmelding
Hele beløbet for rejsen indbetales ved tilmelding, som sker her på siden.
Bestiller du flere pladser, men ønsker enkeltværelser, skal du notere det i kommentarfeltet ved bestilling.
Tillæg for enkeltværelse opkræves i februar måned i forbindelse med tilbud om tilkøb af aktiviteter.
Rejsen kan afbestilles uden omkostninger til og med den 24. februar. Herefter er tilmelding bindende.

Forsikringer
Grønlands Rejsebureau, som er teknisk operatør på rejsen, er medlem af rejsegarantifonden. Deltagere er dækket af Pakkerejseloven. 
Der vil være mulighed for at bestille en sygdomsafbestillingsforsikring, som dækker, hvis den rejsende bliver syg INDEN afrejsen. Deltagere vil i februar måned blive kontaktet med tilbud om sygdomsafbestillingsforsikring til kr. 1.300,- per person. Undersøg før bestilling, om du er dækket via dit kreditkort eller husstandsforsikring.

Ilulissat Isfjordscenter
Når centret i 2021 står klar til indvielse, skal det fungere som formidlingscenter og bidrage til at styrke turismeudviklingen i Ilulissat, der er Grønlands primære turistby. Det skal formidle historien om is som forudsætning for områdets historiske og kulturhistoriske udvikling og blandt andet sætte fokus på og skabe debat om klimaforandringernes lokale og globale betydning. Centret opføres i partnerskab mellem Realdania, Grønlands Selvstyre og Avannaata Kommunia.
Realdania By & Byg er bygherre på den bygning, der skal rumme Isfjordscentret. Når bygningen er opført, bliver den overdraget til Grønlands Selvstyre, som har ansvaret for at indrette udstillingen og gøre centret klar til at modtage gæster.
Læs mere om Iliulissat Isfjordscenter

Historiske huse og hytter i Ilimanaq
Ilimanaq ligger 15 kilometer syd for Ilulissat Isfjord. Navnet betyder "forventningspladsen". Bygden er en af de ældste i Grønland, grundlagt som missionsstation omkring 1741 og siden hvalfangerstation under navnet Claushavn, opkaldt efter en hollandsk hvalfanger fra perioden. 
I bygden findes to af Grønlands ældste huse: Missionæren og handelsmanden Poul Egedes hus og et nærtliggende pakhus begge fra 1700-tallet. Realdania By & Byg købte i 2013 de to huse og restaurerede og nyindrettede dem frem til 2017. Det skete som led i et projekt i samarbejde med den daværende Qaasuitsup Kommunia, i dag Avannaata Kommunia, og turismeorganisationen World of Greenland. Sideløbende med restaureringen af de to huse opførte World of Greenland 15 nye turisthytter i området, og kommunen forbedrede bygdens infrastruktur og anløbsforhold. De to historiske huse fungerer i dag som restaurant, butik og formidlingscenter for områdets natur.
Læs mere om de historiske huse og projektet i Ilimanaq

Isfjorden - UNESCO Verdensarv
Kangia er det grønlandske navn for Isfjorden ved den vestgrønlandske by Ilulissat, 250 km nord for polarcirklen. Det er et af verdens mest spektakulære naturområder. Isfjeldene i fjorden kælves ud af den største og mest aktive gletsjer på den nordlige halvkugle, Sermeq Kujalleq, der er 3.000 km2 stor og ligger i bunden af den cirka 60 kilometer lange fjord. Gletsjeren flytter sig op til 40 meter om dagen og kælver årligt mere end 46 km3 is, hvilket svarer til 10 procent af alt kælvende is i Grønland. Noget af det ældste is i Sermeq Kujalleq er vurderet til at være ca. 250.000 år gammelt. Gletsjeren har de senere år trukket sig kilometer tilbage på grund af afsmeltningen af indlandsisen. Hele området omkring Kangia og Sermeq Kujalleq blev som det første område i Grønland optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste i 2004. Isfjorden blev udpeget på grund af sin enestående betydning for den glaciologiske videnskab og sin smukke natur. Området rummer spor fra Grønlands tidlige bosætninger bl.a. ved bopladsen Sermermiut.

Har du spørgsmål om rejsen?
Kontakt Troels Jeppesen, Realdania By & Byg, på tlf. 29 69 52 66 // e-mail: tje@realdaniabyogbyg.dk