Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Grønlandsrejse 2022 EKSTRA II - Qajaq enkeltværelse

mandag den 20. juni kl. 09:00 - fredag den 24. juni kl. 20:00
Ilulissat og Ilimanaq, Grønland
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Oplev verdensnaturarv og europæisk kulturarv på nærmeste hold i sommeren 2022. På denne rejse til Grønland med 4 overnatninger med Realdania By & Byg Klubben går vi bag om byggeriet af Ilulissat Isfjordscenter, overnatter i hytter i Ilimanaq i første parket til hvaler og isbjerge og ser to af Grønlands ældste huse, som Realdania By & Byg har restaureret.  

KLUBPRIS: Kr. 23.650,- per person i Qajaq enkeltværelse

Vi skal bo på Hotel Arctic i Ilulissat. Den viste pris er for en person i Qajaq enkeltværelse. Qajaq-værelserne har udsigt mod havet og byen. Fjernsynet på værelset er 32 tommer, der er buksepresse, minibar samt café-sæt med kaffe og the. Qajaq-værelserne har malerier af den grønlandske kunstner Miki Jakobsen.

Bemærk: Alle værelser på Hotel Arctic har bl.a. gratis trådløst internet, kabel-tv, telefon, radio med vækkeur, ekstra pude, hårtørrer, gulvvarme i badeværelse, toiletartikler, myggenet, skrivebord, lysdæmpning på alle lamper, strygejern og -bræt, room service samt tøjvask alle ugens dage.

Bestil senest den 1. februar 2022


PROGRAM 

Mandag den 20. juni 
Fly København – Kangerlussuaq 09:00-09:40 (flyvetid 4 timer og 40 minutter). 11:00 fly fra Kangerlussuaq til Ilulissat med ankomst 12.30
Sejlads til Ilimanaq med Targa-båd (ca. 30 minutter)
Fælles frokost i Restaurant Egede (drikkevarer ikke inkluderet).
Om eftermiddagen er der rundvisning i Poul Egedes hus og Pakhuset ved arkitekt og projektleder Frants Frandsen.
Fælles 3-retters middag i Restaurant Egede (drikkevarer ikke inkluderet).
Overnatning i hytterne

Tirsdag den 21. juni
Morgenmad i Restaurant Egede.
10.00 Bygderundvisning.
11.00 Isfjordssejlads af 1,5 timers varighed over Diskobugten til Ilulissat.
12.30 Indkvartering på Hotel Arctic.
Eftermiddagen til rådighed for afslapning / oplevelser på egen hånd.
Fælles 2-retters middag på Hotel Arctic (drikkevarer ikke inkluderet).

Onsdag den 22. juni
Morgenmad på Hotel Arctic.
11.00 Rundvisning på Isfjordscentret med arkitekt og projektleder Frants Frandsen.
13.00 Eftermiddag og aften til rådighed for oplevelser på egen hånd.

Torsdag den 23. juni
Morgenmad på Hotel Arctic.
Hele dagen er til rådighed for oplevelser på egen hånd. Rejsedeltagerne vil i februar modtage tilbud om bestilling af aktiviteter som f.eks. hvalsafari, dagssejlads til den kælvende bræ Eqi eller guidet gåtur til den 4.000 år gamle boplads Sermermiut. Ønsker du ikke at tilkøbe aktiviteter, byder Ilulissat på masser af spændende oplevelser: Besøg Ilulissat Museum, som ligger i Knud Rasmussens barndomshjem, se kunstmuseet, eller tag på vandretur på en af afmærkede ruter i området rundt om Ilulissat.

Fredag den 24. juni
Morgenmad på Hotel Arctic.
Fly Ilulissat – Kangerlussuaq kl. 10:20-11.10.
Fly Kangerlussuaq – København kl. 11:40–20:00.


Prisen inkluderer:

 • Fly København – Kangerlussuaq – Ilulissat og retur med 20 kg indtjekket bagage og 8 kg håndbagage
 • Måltid og drikkevarer på flyvningerne fra/til Danmark og alle kendte skatter og afgifter
 • 3 overnatninger med morgenmad på Hotel Artic
 • 2 retters middag på Hotel Arctic (drikkevarer ikke inkluderet)
 • Transfers til/fra Hotel Arctic ved ankomst og afrejse og rejse til Ilimanaq
 • Isfjordssejlads fra Ilimanaq til Ilulissat - 1 times varighed
 • 1 overnatning med morgenmad i hytte i Ilimanaq og transport til Ilimanaq 
 • 1 x frokostplatte i Ilimanaq og en 3-retters middag i Ilimanaq (drikkevarer ikke inkluderet)
 • Bygderundvisning i Ilimanaq
 • Rundvisning i Poul Egedes hus og Pakhuset i Ililmanaq
 • Rundvisning i Isfjordscentret
 • Bogen om "Poul Egedes Hus - bygd og beboere" - udleveret ved afrejse.
   

Bemærk
Rejsen arrangeres i samarbejde med Grønlands Rejsebureau, der er teknisk operatør.
Der forbeholdes ret til ændringer i programmet. Et mere detaljeret program sendes ud til deltagerne før rejsen.

Oplev mere på rejsen
Om torsdagen bliver der mulighed for at tilrettelægge egne aktiviteter. Der bliver mulighed for at bestille hvalsafari, dagssejlads til den kælvende bræ Eqi eller guidet gåtur til bopladsen Sermermiut. Bestilling af sygdomsafbestillingsforsikring bliver tilbudt i forbindelse med udbud af ekstra ture. Tilmeldte deltagere modtager program og tilbud om mulige tilvalg og forsikringer i februar 2022.

Tilmelding
Hele beløbet for rejsen indbetales ved tilmelding, som sker her på siden.
Enkeltværelse kan vælges ved bestilling - der er dog kun begrænset antal til rådighed.
Rejsen kan afbestilles uden omkostninger til og med den 24. februar. Herefter er tilmelding bindende.

Forsikringer
Grønlands Rejsebureau, som er teknisk operatør på rejsen, er medlem af rejsegarantifonden. Deltagere er dækket af Pakkerejseloven. 

Der vil være mulighed for at bestille en sygdomsafbestillingsforsikring, som dækker, hvis den rejsende bliver syg INDEN afrejsen. Deltagere vil i februar blive kontaktet med tilbud om sygdomsafbestillingsforsikring. Undersøg før eventuel bestilling, om du er dækket via dit kreditkort eller husstandsforsikring.


 

Ilulissat Isfjordscenter

I sommeren 2021 blev Isfjordscenteret indviet, og fungerer nu som formidlingscenter, der skal bidrage til at styrke turismeudviklingen i Ilulissat, der er Grønlands primære turistby. Centret formidler historien om is som forudsætning for områdets historiske og kulturhistoriske udvikling og sætter fokus på klimaforandringernes lokale og globale betydning. Centret er opført i partnerskab mellem Realdania, Grønlands Selvstyre og Avannaata Kommunia.

Realdania By & Byg har været bygherre på centret, der er tegnet af arkitekt Dorte Mandrup. I dag er Isfjordscentret overdraget til Grønlands Selvstyre, som har indrettet udstillingen og driver centret.

Læs mere om Iliulissat Isfjordscenter på Realdanias hjemmeside

Besøg Isfjordscentrets egen hjemmeside

 


 

Historiske huse og hytter i Ilimanaq

Ilimanaq ligger 15 kilometer syd for Ilulissat Isfjord. Navnet betyder "forventningspladsen". Bygden er en af de ældste i Grønland, grundlagt som missionsstation omkring 1741 og siden hvalfangerstation under navnet Claushavn, opkaldt efter en hollandsk hvalfanger fra perioden. 

I bygden findes to af Grønlands ældste huse: Missionæren og handelsmanden Poul Egedes hus og et nærtliggende pakhus begge fra 1700-tallet. Realdania By & Byg købte i 2013 de to huse og restaurerede og nyindrettede dem frem til 2017. Det skete som led i et projekt i samarbejde med den daværende Qaasuitsup Kommunia, i dag Avannaata Kommunia, og turismeorganisationen World of Greenland. De to historiske huse fungerer i dag som restaurant, butik og formidlingscenter for områdets natur.
Sideløbende med restaureringen af de to huse opførte World of Greenland 15 nye turisthytter i området, og kommunen forbedrede bygdens infrastruktur og anløbsforhold. 

Læs mere om de historiske huse og projektet i Ilimanaq

Se kort webfilm (1 minut) fra hytterne i Ilimanaq

 


 

Isfjorden - UNESCO Verdensarv

Kangia er det grønlandske navn for Isfjorden ved den vestgrønlandske by Ilulissat, 250 km nord for polarcirklen. Det er et af verdens mest spektakulære naturområder. Isfjeldene i fjorden kælves ud af den største og mest aktive gletsjer på den nordlige halvkugle, Sermeq Kujalleq, der er 3.000 km2 stor og ligger i bunden af den cirka 60 kilometer lange fjord. Gletsjeren flytter sig op til 40 meter om dagen og kælver årligt mere end 46 km3 is, hvilket svarer til 10 procent af alt kælvende is i Grønland.

Noget af det ældste is i Sermeq Kujalleq er vurderet til at være ca. 250.000 år gammelt. Gletsjeren har de senere år trukket sig kilometer tilbage på grund af afsmeltningen af indlandsisen. Hele området omkring Kangia og Sermeq Kujalleq blev som det første område i Grønland optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste i 2004. Isfjorden blev udpeget på grund af sin enestående betydning for den glaciologiske videnskab og sin smukke natur. Området rummer spor fra Grønlands tidlige bosætninger bl.a. ved bopladsen Sermermiut.

 


 

Har du spørgsmål til rejsen?
Kontakt Troels Jeppesen, Realdania By & Byg, på tlf. 29 69 52 66 // e-mail: tje@realdaniabyogbyg.dk