Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Glasalstrup genskabt

onsdag den 17. august kl. 16:30 - 17:30
Alstrup Allé 11, 8361 Hasselager
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Et tusind kvadratmeter stort betongitter svævende over en let glasboks. Den markante administrationsbygning i Hasselager, som blev støbt på stedet i 1965, var et nybrud i dansk betonbyggeri og erhvervsarkitektur. Nu er bygningen restaureret. Oplev resultatet, og træd ind i Danmarks måske første søjleløse storrumskontor.

Tre års restaurering er slut, og Glasalstrups rå betonkonstruktion står nu knivskarp. Men vigtigst af alt: Betonens levetid er blevet forlænget, og dermed er en af de mest markante ejendomme blandt 60’ernes og 70’ernes erhvervsarkitektur af høj arkitektonisk kvalitet bevaret for eftertiden. 

Nu skal den tidligere administrationsbygning for glasfirmaet J.A. Alstrup udlejes, men inden da kan du nå at opleve resultatet af restaureringen og blive klogere på, hvordan man bevarer et mesterværk i beton, og hvor i verden man går hen, når man skal fremskaffe hessian.

Glæd dig til at træde ind i den fine glaskasse under det monumentale betongitter, som i 2018, da Realdania By & Byg overtog ejendommen, var ombygget til ukendelighed, men som nu er ført tilbage til sit oprindelige udtryk: Et knap tusind kvadratmeter søjleløst storrumskontor, der udgjorde et af de første – måske det første – af sin slags i Danmark.

Storrumskontoret har fået etableret nye tidssvarende lofter efter samme arkitektoniske og tekniske greb som det oprindelige, og husets kerne med toilet, anretterkøkken og nedgang til kælderen har fået sin oprindelige vægbeklædning tilbage: Hessian og fyrretræslameller i ægte 60’er-stil. Desuden er det oprindelige gulvtæppe af kvadratiske fliser i gråbrun nålefilt genskabt og danner igen et karakteristisk skakternet mønster.

Program
Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, viser rundt og fortæller om bygningens arkitektur, historie og arbejdet med restaureringen.

Tilmelding
Arrangementet kræver medlemskab af Realdania By & Byg Klubben. Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er derfor nødvendig. 

Vil du hellere se med online?
Tilmeld dig vores onlinerundvisning samme dag, og se med hjemmefra.

Om Glasalstrup
Administrationsbygningen Glasalstrup, tegnet til glasvirksomheden J.A. Alstrup i 1965 af arkitekt Knud Blach Petersen, er et eksempel på dansk betonarkitektur, når den er allerbedst. Men 50 års vejr og vind har sat deres tydelige spor på de rå overflader. Det er baggrunden for, at Realdania By & Byg i 2018 købte og restaurerede Glasalstrup. Nu skal ejendommen udlejes. 
Læs mere om projektet