Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Fællesskab i boligformer og bydele - erfaringer fra den nye bydel Nærheden

mandag den 28. oktober kl. 13:00 - 15:30
Nærhedens projektkontor, Kongelysvej 2, 2640 Hedehusene
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Hvorfor indrette nye boligområder og bydele med fokus på fællesskab? Hvordan skaber man de optimale rammer for et godt fællesskab? Hvem betaler for rammerne? 

Kom med til erhvervsarrangement i den nye bydel Nærheden ved Hedehusene, som Realdania By & Byg udvikler sammen med Høje-Taastrup Kommune og bliv klogere på, hvorfor og hvordan man har indtænkt fællesskabet i den nye bydel. 

Hør bydelens projektdirektør fortælle om de mange tiltag, som skal skabe fællesskabet, og hvad det kræver af bygherrerne. Og mød to af bygherrerne og hør deres erfaringer med at investere i seniorbofællesskaber. 

Vi slutter af med en rundvisning i Nærheden, hvor du kan opleve, hvordan byggerier og faciliteter er ved at tage form. 

Der vil være god mulighed for spørgsmål og dialog på mødet, og du får konkret viden og inspiration med dig hjem. 

Du hører bl.a. om:
• Hvilket potentiale er der i det gode naboskab og fællesskaber?
• Hvordan skaber man de optimale rammer for et godt fællesskab?
• Hvem betaler for rammerne?
• Hvorfor investerer i seniorbofællesskaber? Og hvordan kan de udformes?


Alle kan deltage i arrangementet. Ønsker du at købe billet til klubpris, kræver det et erhvervsmedlemskab

INTROTILBUD: Tegn et erhvervsmedlemskab af Realdania By & Byg Klubben (1.000 kr. ex moms årligt) og få 2 gratis billetter til arrangementet (værdi 1.050 kr). Læs mere om tilbuddet eller kontakt Lise Vølund Jacobsen for yderligere info på tlf. 22240774 eller lvj@realdaniabyogbyg.dk.


PROGRAM

Kl. 13.00-13.05 Sandwich og velkomst. 

Kl. 13.05-13.15 Hvordan fremmes fællesskab og det gode naboskab i byudviklingen? Og hvilken værdi giver det for investorer og beboerne?
Ole Møller, projektdirektør i Nærheden, fortæller om visionen for Nærheden, hvor der er fokus på det gode naboskab og fællesskaber: Hvilket potentiale er der i dette fokus, og hvordan indretter man en bydel med optimale rammer for et godt fællesskab? Hvem betaler for rammerne, og hvilke krav stiller Nærheden til de private byggeherrer?

Ole Møller fortæller desuden om den nye bydels målgruppeovervejelser og strategi for tiltrækning af beboere og giver også en status på, hvor langt projektet pt er nået med salg og byggemodning.

Kl. 13.15-13.50 Seniorbofællesskab i Nærheden - udformning
Johan Stoustrup, projektudviklingsdirektør i Boverian Danmark, fortæller om selskabets projekt med seniorbofællesskab i Nærheden bestående af 55 andelslejligheder, der er placeret omkring en stor, fælles vinterhave med middelhavsklima. Boligerne har faktisk været så eftertragtede, at flere af de kommende beboere lå i kø i op til tre dage for at reservere deres favoritlejlighed. Lejlighederne forventes indflytningsklar i slutningen af 2020. 

Johan Stoustrup fortæller om, Boverians hidtidige erfaring med at investere i seniorbofællesskaber, og om den konkrete udformning.

Kl. 13.50-14.00 Kort pause med kaffe & kage

Kl. 14.00-14.30: Bofællesskaber for seniorer og unge
Martin Kring, CEO for Plushusene, fortæller overordnet om Plushusenes fokus på at investere i bofællesskaber – både for seniorer og for unge. I Nærheden bygger NREP i samarbejde med CASA Group Plushusene, som er et nyt boligkoncept, som selskabet vil implementere i andre byer også. Intime fælles haverum, samlingssteder og et fælleshus bemandet med en vært skal i Plushusene danne ramme for samvær og stærke nabofællesskaber

Martin Kring fortæller om, hvordan Plushusene kombinerer de bedste ting fra de traditionelle bofællesskaber med moderne menneskers behov for frihed, service, plads og individuelle ønsker – og dette i et certificeret, bæredygtigt miljø på tværs af generationer. 

14.30-15.30 Rundvisning i Nærheden
Ole Møller viser rundt i Nærheden og fortæller undervejs om, hvordan Nærhedens vision afspejles i konkrete tiltag og aktiviteter i den nye bydel. Du hører og oplever også, hvordan Nærhedens vision spiller sammen med de kommende seniorbofællesskaber og de øvrige byggerier, der er allerede er etableret og er på vej i Nærheden. Du får desuden et overblik over hele området fra toppen af Nærhedens udsigtstårn. 


Om Nærheden 

Byudviklingsprojektet Nærheden er et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg. Partnerskabet blev indgået i 2013. De første år gik med at udvikle en gennemtænkt plan for plan for området, og i 2016 var man klar til at sætte de første byggefelter til salg.

Nærheden er ikke nogen almindelig forstad, men en ny forstadstype, der kombinerer byens tæthed og byliv med forstadens grønne kvaliteter og mulighed for at have sit eget private udeareal. Mens haverne bliver relativt små, gives fællesarealer og fællesfaciliteter særlig opmærksomhed i Nærheden, så beboerne har de bedste muligheder for at bruge byen og dyrke fælles interesser.

I dag, altså tre år efter salgsstart, har Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Bygs fælles selskab indgået aftaler om 1000 boliger, mens byggeretter til yderligere 500 boliger er under forhandling. De mange nye boliger bygges som lejligheder, rækkehuse og seniorbofællesskaber, som udvikles i samarbejde med en række forskellige investorer, arkitekter og entreprenører. På sigt skal Nærheden rumme 8.000 nye beboere fordelt i cirka 3.000 nye boliger samt skole, institutioner, butikker og kontorer. 

I 2021 åbner Høje-Taastrup Kommune en ny, visionær folkeskole i Nærheden. Skolen udvikles i samarbejde med LEGO Education.

Læs mere om Nærheden

Om Boverian Danmark

Bovieran’ er nyt koncept for boligbyggeri, som er startet i Sverige, hvor det har fået så stor succes, at det nu også realiseres i Danmark via selskabet Bovieran Danmark. Konceptet går ud på at bygge seniorbofællesskaber med fælles faciliteter og en stor fælles vinterhave med et klima som ved den franske riviera. Den første Bovieran i Danmark bygges i Frederikssund, og nummer to bygges i Nærheden, hvor de eftertragtede lejligheder lige nu er til salg.

Der er 55 lejligheder i Bovieran Nærheden, og der er tilsyneladende stor efterspørgsel på dem. Ved salgsstart lå seniorerne i kø i op til tre dage for at få fat i favoritlejligheden.

Læs mere om Boverian

Om NREP
NREP er en nordisk ejendomsudvikler, investor og integreret ejendomsoperatør, hvis formål er at udvikle ejendomme med udgangspunkt i slutbrugerens behov. 

I samarbejde med CASA Group har NREP udviklet boligkonceptet ”Plushusene”, som de vil udbrede i Danmark. Første eksempel skal ligge i Nærheden og ventes indflytningsklar i 2020. Plushusene er et moderne bofællesskab, hvor der bygges seniorboliger og familieboliger således at der også kan opstå meningsfulde fællesskaber på tværs af generationer. Intime fælles haverum og samlingssteder skal i Plushusene danne ramme for samvær og stærke nabofællesskaber. Plushusene kommer også til at rumme et stort fælleshus, hvor beboere i alle aldre kan være sammen og dyrke fælles interesser.

Plushusene i Nærheden kommer til at bestå af 138 boliger i rækkehuse og lejligheder samt fælleshus. Boligerne er ikke på markedet endnu.

Læs mere om NREP og Plushusene

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her