Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Esken - i sommerhus med velfærdsstatens arkitekt

tirsdag den 8. september kl. 13:30 - 15:00
Vindekilde Strandvej 41, 4540 Fårevejle
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kongelig bygningsinspektør og arkitekt Svenn Eske Kristensens bygninger er præget af en stor forkærlighed for det gode håndværk, men samtidig også en lyst til rationalisering og fornyelse.

Kristensen markerede sig stærkt i boligbyggeriets udvikling fra 1950’erne og frem med krav og holdninger til den gode bolig. Han arbejdede ivrigt for at gøre boligbyggeriet både billigere og bedre, og han blev foregangsmand for industrialisering af byggeriet ved at bruge præfabrikerede elementer. På den måde har Svenn Eske Kristensen haft stor indflydelse på udviklingen af forstæderne omkring København og vandt deraf tilnavnet ”velfærdsstatens arkitekt”.

Svenn Eske Kristensen var en af efterkrigstidens mest produktive arkitekter. Hans eget sommerhus ”Esken” fra 1954 i det naturskønne område "Bjergene" i Odsherred er et af de mest markante og fremtrædende eksempler på hans virke. Den gennemtænkte arkitektur og store håndværksmæssige kvalitet gør sommerhuset til et enestående værk i dansk sammenhæng.

Program
Kl. 13.30 Vi mødes udenfor. Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om Svenn Eske Kristensens virke og om sommerhuset Esken.
Kl. 14.00 Vi går indenfor i mindre grupper.
Kl. 15.00 Arrangementet slutter.   

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Max. to billetter til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Kom trygt på rundvisning med Realdania By & Byg Klubben
Vi følger myndighedernes anbefalinger og retningslinjer i forhold til at mindske spredning af Covid-19 og tilpasser afviklingen af arrangementerne, så vi kan sikre god afstand mellem deltagerne.

Om Esken
Arkitekturen associerer til en æske, der består af to kontrastfyldte bygnings-kroppe. Samtidig er navnet på huset en reference til familiens og arkitektens mellemnavn 'Eske'. Huset er opført i 1954 og i dag lejet ud som fritidsbolig
Læs mere om Esken

COVID-19
Vi følger sundhedsmyndighedernes anvisninger. Mød ikke op til arrangementer, hvis du er smittet eller oplever feber, hoste, vejrtrækningsbesvær, muskelsmerter, hovedpine eller ondt i halsen. Hvis en person i dit hjem har COVID-19, beder vi dig også om at blive hjemme.

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her