Log ind

Indtast brugernavn og kodeord

Esken – i sommerhus med velfærdsstatens arkitekt

tirsdag den 11. juni kl. 16:30 - 18:00
Vindekilde Strandvej 41, 4540 Fårevejle
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kongelig bygningsinspektør og arkitekt Svenn Eske Kristensens bygninger er præget af en stor forkærlighed for det gode håndværk, men samtidig også en lyst til rationalisering og fornyelse. 

Kristensen markerede sig stærkt i boligbyggeriets udvikling fra 1950’erne og frem med krav og holdninger til den gode bolig. Han arbejdede ivrigt for at gøre boligbyggeriet både billigere og bedre, og han blev foregangsmand for industrialisering af byggeriet ved at bruge præfabrikerede elementer. På den måde har Svenn Eske Kristensen haft stor indflydelse på udviklingen af forstæderne omkring København og vandt deraf tilnavnet ”velfærdsstatens arkitekt”.

Svenn Eske Kristensen var en af efterkrigstidens mest produktive arkitekter. Hans eget sommerhus ”Esken” fra 1954 i det naturskønne område "Bjergene" i Odsherred er et af de mest markante og fremtrædende eksempler på hans virke. Den gennemtænkte arkitektur og store håndværksmæssige kvalitet gør sommerhuset til et enestående værk i dansk sammenhæng. 

Program
Kl. 16.30 Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om Svenn Eske Kristensens virke og om sommerhuset.
Kl. 17.00 Vi ser nærmere på husets rum og detaljer, annekset og haven.
Kl. 18.00 Arrangementet slutter.   

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to billetter til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Esken
Arkitekturen associerer til en æske, der består af to kontrastfyldte bygningskroppe. Samtidig er navnet på huset en reference til familiens og arkitektens mellemnavn 'Eske'. Huset er opført i 1954 og i dag lejet ud som fritidsbolig.
Læs mere her

Bliv medlem af

Realdania By & Byg Klubben

- Træd ind i arkitekturhistorien

Læs mere her