Log ind

Log ind info

Enfamiliehusets fader Bertel Udsens eget hus - kl. 12.30 AFLYST

onsdag den 11. marts kl. 12:30 - 13:30
Bjælkevangen 15, 2800 Kgs. Lyngby
NB: Arrangementet kræver tilmelding

ARRANGEMENTET ER AFLYST

Inspireret af arkitekten Frank Lloyd Wright og tidens stærke strømninger fra især USA, skabte arkitekten Bertel Udsen med sit eget hus i Lyngby en moderne arketype for parcelhuset. Oplev huset, som ”enfamiliehusets fader” i 1956 byggede til sig selv og sin familie.

Som arkitekt var Bertel Udsen med i dansk arkitekturs elite. Med flere end 300 enfamiliehuse på CV’et og et talent for at tilgodese mange behov på minimal plads var han i 1950’erne og 1960’erne med til at vise helt nye veje for det danske enfamiliehus.

Udsens private hjem i Lyngby, der i dag er fredet, var hans mesterstykke. Husets æstetiske virkemidler er få men velvalgte – det store åbne plan der strækker sig ud fra den centrale åbne pejs, de store vinduespartier, som trækker naturen ind i huset, og de varme cognacfarvede fyrretræslister, der tilfører huset stoflighed og varme og viser kærligheden til skønheden i det simple hos arkitekten.

Huset, som Udsen boede i frem til sin død i 1992, står i dag med den originale planløsning, materialer og farver, som dengang Udsen boede der. Den lange indbyggede sofa, lamper, fuglebræt og reol, tegnet af Udsen selv, er alle bevaret.

Program
Kl. 12.30 Arkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om Bertel Udsen, huset og restaureringen. 
Kl. 13.00 Oplev huset, haven og tegnestuefløjen.
Kl. 13.30 Arrangementet slutter.


Tilmelding
Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed 
Huset er i ét plan men flere steder skal man træde et trin op eller ned for at komme rundt. Huset er ikke egnet for kørestolsbrugere eller rollatorer.

Praktisk info
Huset er udlejet til privat bolig og derfor møbleret på tidspunktet for arrangementet. Det er derfor ikke tilladt at fotografere huset indvendigt under rundvisningen.


Om Bertel Udsens eget hus
Huset er opført i 1956 og udvidet med en tegnestuefløj i 1962. Bertel Udsens eget hus er typisk for arkitektens arbejder i denne periode med inspiration fra både Japan og USA. Huset blev i 2003 restaureret af Realdania By & Byg. Læs mere her Bertel Udsens eget hus