Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Ejnar Ørnsholts eget hus - de sidste arbejder

tirsdag den 5. marts kl. 13:00 - 14:00
Svingelsvej 43, 4900 Nakskov
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arkitekt Ejnar Ørnsholts charmerende hus er restaureret og klar til en ny familie. Oplev huset, når arkitekt Frants Frandsen viser rundt bag de lyserøde mure og fortæller om de historiske farver, det nye køkken og om husets arkitetur. 

Derfor skal du med indenfor

  • Du oplever huset restaureret og nyistandsat.
  • Du får indsigt i husets historie og dets arkitektur.
  • Du hører arkitekt Frants Frandsen fortælle om farverne, det nye køkken, den lyserøde facade og haven.

Konservatorer, tømrere, malere og elektrikere har gennemgået hver en sten og hvert et malingslag på arkitekt Ejnar Ørnsholts eget hus i Nakskov. Efter to år med restaurering stråler det charmerende hus og står som et værdigt minde om arkitekten, som tegnede 1900-tallets Nakskov. 

Et væsentligt aspekt i arbejdet med at restaurere huset har været at genskabe husets oprindelige farver. Farverne spiller stor rolle i husets arkitektur. At få dem frem i lyset igen har været afgørende for at kunne genskabe husets karakter. Også husets facade har fået ny overflade og står igen i sin oprindelige lyserøde, indfarvede puds.

Huset er skabt som bolig for Ejnar Ørnsholt og hans familie. Og husets fremtid bliver ligeledes som bolig for en familie. Derfor er der indsat et nyt køkken. Køkkenet er lavet af en snedker i en stil tro mod husets alder. Derudover er nyere vinduer fjernet, væltede vægge er rejst igen, og så er der kommet nyt badeværelse.

Arkitekten fortæller
Arkitekt Frants Frandsen var med den dag, Realdania By & Byg i 2021 overtog nøglerne til huset, og han har stået i spidsen for restaureringen fra start til slut. På rundvisningen kan du høre ham fortælle om arbejdet med at sikre huset; de første undersøgelser af malingen, de svære prioriteringer mellem nyt og gammelt, de æstetiske beslutninger om stil og ikke mindst om håndværket: snedkerfremstillede kviste, pudsede vægge og maling strøget på med pensel.

Du kan også høre Frants Frandsen fortælle om Ejnar Ørnsholt, der var en arkitekt, hvis formåen og styrker kommer klart til udtryk i den måde, han anvendte materialer, sammensatte farver og evnede at kombinere arkitektoniske virkemidler og inspiration fra andre lande.

Ejnar Ørnsholts hus er opført i 1919 i nyklassicistisk stil med noter af Bedre Byggeskik og engelsk cottage-stil. Huset står som en tidlig og personlig repræsentant for Ørnsholts virke. Det rummer den indsigtsfulde fornemmelse for godt byggeri, som kendetegner Ørnsholts lange karriere på tværs af stilarter.Tilgængelighed
Huset er i to plan, og trappen ikke egnet for dårligt gående. 

Parkering
Der er ikke mulighed for at parkere på grunden. Vi henviser til områdets villaveje med hensyntagen til områdets beboere. 

Arrangementer til dig