Log ind

Log ind info

Spring navigation over
()

Einar Ørnsholts eget hus

onsdag den 16. marts kl. 15:00 - 16:00
Svingelsvej 43, 4900 Nakskov
NB: Arrangementet kræver tilmelding

Rundvisingen er desværre udsolgt. Du kan i stedet deltage i vores online rundvisning, som finder sted samme dag og kan ses op til 24 timer efter live-udsendelsen.


 

For første gang åbner Realdania By & Byg Klubben døren til Einar Ørnsholts nyklassicistiske familiebolig fra 1919 i Nakskov i selskab med arkitekt og projektleder Frants Frandsen.

Da den unge, nyetablerede arkitekt Einar Ørnsholt i 1919 opførte sit eget hus i Nakskov, var det som det første hus i et nybyggerkvarter nord for banen. Ørnsholt var en driftig arkitekt, der i løbet af sit virke kom til at sætte et markant og betydningsfuldt arkitektonisk aftryk på udviklingen af Nakskov og omegn.

Ørnsholt opførte sit eget hus i nyklassicistisk stil. Facaden fik italienskrød kalkfarve, licener omkring hoveddøren og store lyse stuer med plankegulve og stukkanter. Men Ørnsholt mestrede flere stilarter; huset bærer nemlig også elementer inspireret af Bedre Byggeskik-bevægelsen og den engelske cottagestil. Med både et wc, en garage og et cykelrum viste Ørnsholt, at han havde fingeren på pulsen.

Desværre har huset set bedre dage. Det lille lyserøde hus står nemlig stærkt forfaldent og forude venter en omfattende restaurering, der både skal bevare arkitekturen, genskabe fordums karakter samt sikre en bæredygtig fremtid. Alt dette kan arkitekt og leder af restaureringen Frants Frandsen fortælle meget mere om.

Vi besøger huset, før restaureringen starter.

Program
Velkomst ved Realdania By & Byg Klubben. Herefter viser arkitekt Frants Frandsen huset frem og introducerer deltagerne til arkitekten, stilen og restaureringen i store træk. Arrangementet varer en time.

Einar Ørnsholts eget hus
Einar Ørnsholts eget hus står som et vidne om hans arkitektoniske styrke og store lokale betydning. Huset er et gedigent nyklassicistisk udsagn med et anstrøg af Bedre Byggeskik, hvor Ørnsholts indsigtsfulde formåen i brugen af farver, sammenstillingen af elementer og virkningsfulde proportionering står skarpt. Huset indgår i Realdania By & Bygs samling af ejendomme, som repræsenterer over 500 års dansk bygningskultur og er med til at levendegøre bygningsarven. 

Jeg vil vide mere 

Tilgængelighed
Arrangementet er ikke oplagt for kørestolsbrugere grundet husets indretning. Er man afhængig af en kørestol eller rollator kan man overveje at se med på Realdania By & Byg Klubbens online omvisning i huset.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Klubmedlemmer kan max. købe to billetter til klubpris; billetter herudover skal købes til fuld pris. Medlemmer af Erhvervsklubben kan købe op til 10 billetter til klubpris.