Arrangement er afholdt

Spor af fortiden - Ballonhangaren under restaurering kl. 17.30

Onsdag den 15. maj, kl 17:30 - 18:30
Ballonhangaren, Artillerivej 73 A-B, 2300 København S

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Ballonhangaren på Islands Brygge, opført i 1917, er en sjælden bygning, der formentlig kun findes to af i hele Europa. Den er samtidig et vidnesbyrd om en særlig epoke i dansk militærhistorie, hvor krudt og kugler fløj hen over Amager Fælled.

Den højloftede træbygning var meget medtaget, da Realdania By & Byg i 2017 købte den og de tilhørende bygninger. Knækkede tagspær og sætningsskader prægede Ballonhangaren, som var i alvorlig fare for at kollapse under sin egen vægt.

Håndværkere er nu i fuld gang med at udbedre skaderne med respekt for bygningens lange historie. Ydervæggene er blevet rettet op, og tømrere er i gang med at reparere tagkonstruktionens spær og bjælker. Til arbejdet anvendes der både moderne og historisk værktøj, fx stemmejern og knippel.

Undervejs er spændende – og uhyggelige – spor fra fortiden dukket op. Eksempelvis kom et stort sort hagekors til syne, da håndværkerne for nyligt nåede ind til hangarens indvendige murflade.

Program
Kl. 17.30 Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, viser rundt og fortæller om ballonhangarens funktioner gennem tiden, områdets historie og den igangværende restaurering.
Kl. 18.30 Arrangementet slutter 

Find vej
Der er to indgange til Ballonhangaren fra Artillerivej. Se rute på billede i toppen.
Parkering ved ballonhangaren er ikke muligt. Parkér bilen på Islands Brygge eller i nærområdet og sæt tid af til en lille spadseretur. Du kan også tage metroen til Islands Brygge Station, som ligger ca. 15 minutters gang fra Ballonhangaren. Hvis du har svært ved at finde frem, kan du ringe til os på tlf.: 40 40 36 33

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Ballonhangaren
Ballonhangaren blev oprindeligt brugt til opbevaring af observationsballoner, som blev anvendt under artilleriets øvelser i præcisionsskydning, mens de tilstødende stalde blev brugt til opbevaring af de heste, der trak ballonerne ud af bygningen. I tilknytning til ballonhangaren ligger en baraklejr opført i 1880’erne – kendt som ’Ballonparken’ - hvor artilleri- og ballonmandskab var indkvarteret. Restaureringen skal sikre bygningen for eftertiden og give brugerne, ”Rideklubben Ridevenner”, bedre rammer for aktiviteterne.
Læs mere her

Læs mere her