Arrangement er afholdt

Smag på historien - Renæssancetaffel

Onsdag den 18. maj, kl 18:00 - 21:00
Nørregade 29, baghuset, 5000 Odense

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Christian 4.s barnedåb i 1577 blev fejret ved et overdådigt taffel med alt, hvad der kunne behage ganen af tidens mest fashionable retter. Middagens forløb er velbeskrevet, og sammen med viden om tidens fornemme retter, råvarer og borddækning danner det baggrund for en middag med foredrag med udgangspunkt i maden ved Frederik II og dronning Sophies store fester, der under tiden foregik i Odense.

Nu inviteres du til renæssancetaffel i selskab med ph.d. og historiker Barbara Zalewski i renæssancehuset Oluf Bagers Mødrene Gård i Odense. Middagen vil være inspireret af de kongelige tafler i renæssancen. Rammen er gården i Odense, der var hjem for den hovedrige 1500-tals købmand Oluf Bager, som var gode venner med kong Frederik 2. Det var også i Odense, at Frederik 2. i 1584 lod det fynske landsting hylde sin dengang 3-årige søn Chr. 4 til tronfølger.

Klubben inviterer dig til 'at smage på historien' med blandt andet retter som 'Laks vasket i hvidvin og krydret med nelliker', 'Dampet hane med sauce af sød hvidvin, lime, koriander, kanel, ingefær og sukker', 'Syltede rødbeder med peberrod og kommen' og 'Marcipantærte med muskatnød og hindbærmos'. 

Program
18.00 Ankomst og velkomst.
18.05 Barbara Zalewski fortæller om renæssancens tafler.
18.30 Middagen serveres som buffet.
19.30 Barbara Zalewski fortæller om renæssancens mad.
20.00 Desserten serveres.
20.30 Barbara Zalewski runder af.
21.00 Arrangementet slutter.

Prisen indeholder middag som angivet og foredrag. Deltagerne skal selv købe drikkevarer.

Om Oluf Bagers Mødrene Gård
Oluf Bagers Mødrene Gård er et fornemt renæssancehus fra 1586. Huset mod gaden er opført i sten af hovedrige købmand Oluf Bager, der blandt andet lånte penge til Frederik 2, så han kunne føre krig mod svenskerne.
Læs mere om arkitekturen og historien om Oluf Bagers Mødrene Gård

Om Barbara Zalewski
Historiker ph.d. Barbara Zalewski har i flere sammenhænge forsket i fortidens tafler, køkkener og mad samt udgivet bøger om emnet. Hun er også kendt fra ’Historiequizzen’ på DR. Barbara Zalewski har endvidere forfattet store dele af Realdania By & Bygs udgivelse om Odense Adelige Jomfrukloster.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser per medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Læs mere her