Arrangement er afholdt

Slangen på Bispebjerg Bakke kl. 17.00

Tirsdag den 28. maj, kl 17:00 - 18:30
Bispebjerg Bakke 18D, København NV. Vi mødes ved legepladsen ved indgangen til opgang 18D og 18E (første indkørsel efter Lersøparken)

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Bebyggelsen Bispebjerg Bakke i Københavns nordvestkvarter er opført i 2004-2006: 135 eksklusive lejeboliger fordelt på 11 huse - bygget med respekt for omgivelserne, udført i naturmaterialer og formgivet i hånden.


Det høje håndværksmæssige ambitionsniveau kommer til udtryk i detaljer som de nøje sammenflettede mursten og det håndlavede kobbertag. Formgivningsmæssigt er husene tænkt som en helhed. Tre porte binder husene sammen og skaber en enklavefornemmelse, der understøtter følelsen af tryghed og fællesskab. Desuden har bebyggelsen en nærmest skulpturel fremtoning: Taget følger grundens naturlige fald, og husenes organisk buede facader giver associationer til Gaudi og Rudolf Steiner.

Bispebjerg Bakke var - da etageejendommene i sin tid blev opført - et utroligt moderne og fremsynet boligbyggeri, hvis kvaliteter stadig er uantastede. Vurder selv, når vi sammen med arkitekt Dorthe Bendtsen besøger området og tager et kig ind i en af de skævt udformede lejligheder.

Program
Kl. 17.00 Vi mødes ved legepladsen ved indgangen til opgang 18D og 18E (første indkørsel efter Lersøparken). Her indleder arkitekt Dorthe Bendtsen sin fortælling om Bispebjerg Bakke.
Kl. 17.20 Vi bevæger os rundt om ’Slangen’ og gør fem stop undervejs, hvor Dorthe Bendtsen fortæller.
Kl. 18.00 Vi tager et kig ind i en lejlighed.
Kl. 18.30 Arrangementet slutter.

Tilmelding

Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Bispebjerg Bakke
Bispebjerg Bakke blev opført i 2004-2006 som et samarbejde mellem Realdania By & Byg og Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn. Selve huset blev udviklet og tegnet af billedkunstneren Bjørn Nørgaard i samarbejde med Boldsen & Holm Arkitekter. Grundtanken var, at kunsten skal påvirke samfundet, og at det, som vi omgiver os med, har indflydelse på vores livsglæde. Byggeriet har siden modtaget flere priser.
Læs mere her Bispebjerg Bakke

Læs mere her