Arrangement er afholdt

Schmidt Hammer Lassen og verdens bedste bibliotek

Tirsdag den 21. august, kl 13:00 - 15:30
Schmidt Hammer Lassen Architects: Hack Kampmanns Plads 10, Pakhus 13, 8000 Aarhus C

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Aros, Den Sorte Diamant, Vendsyssel Teater, Den Internationale Straffedomstol i Haag og kulturbygninger og biblioteker i Grønland, Canada og Kina. Listen over Schmidt Hammer Lassen Architects’ projekter er lang, men man kommer ikke udenom Dokk1 – Skandinaviens største bibliotek. Dokk1 har siden indvielsen i 2015 vundet et hav af priser og er blevet kåret som verdens bedste folkebibliotek på den internationale bibliotekskonference IFLA.

I bastionen under Dokk1 har Realdania By & Byg opført Europas største fuldautomatiske p-anlæg. P-anlægget, som har plads til 1.000 biler, er med til at servicere de mange daglige brugere af Dokk1, som foruden bibliotek rummer borgerservice, studierum, teatersal, café, legeland, nye havnerum og meget mere. Sammen med arkitekt og partner i Schmidt Hammer Lassen Architects, Philip Brinch Sørensen, ser vi på bygningen gennem arkitektens briller.

Inden da lægger vi vejen forbi tegnestuens kontor i det fredede Pakhus 13 på Aarhus Havn for at blive klogere på Schmidt Hammer Lassens arkitekturtradition, design, tilgang og et udvalg af deres mange projekter.

Program
Kl. 13.00 Tegnestuebesøg hos Schmidt Hammer Lassen Architects. Arkitekt og partner Philip Brinch Sørensen fortæller om virksomheden, udvalgte projekter og introducerer Dokk1.
Kl. 14.15 Rundvisning i Dokk1. Philip Brinch Sørensen viser rundt og fortæller om byggeriet, samarbejdet, processen og visionen bag Dokk1.
Kl. 15.30 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Forlæng oplevelsen
Benyt lejligheden til at opleve Aarhus. Tag en overnatning på Hotel Villa Provence – Se tilbuddet til Realdania By & Byg Klubbens medlemmer.

Om Schmidt Hammer Lassen
Med mere end 30 års erfaring og kontorer i København, Aarhus og Shanghai yder virksomheden arkitektoniske løsninger over hele verden. Tegnestuen har vundet over 150 danske og internationale konkurrencer og har modtaget omkring 85 priser og udmærkelser for arkitektur. I januar 2018 blev virksomheden en del af det globale arkitektfirma Perkins+Will.
Læs mere her

Om Dokk1
Dokk1 er Aarhus’ centrale bibliotek og borgerservice, som åbnede i sommeren 2015. I bastionen under Dokk1 har Realdania By & Byg opført Europas største fuldautomatiske p-anlæg med plads til 1.000 biler.
Læs mere her

Læs mere her