Arrangement er afholdt

Picnic i Svenn Eske Kristensens sommerhus ”Esken”

Tirsdag den 12. juni, kl 11:00 - 13:30
Vindekilde Strandvej 41, 4540 Fårevejle

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Svenn Eske Kristensen var en af efterkrigstidens mest produktive arkitekter med kirker, skoler, gymnasier, fabrikker, butikker, kontorhuse og ikke mindst over 8.000 boliger på sit C.V. Af disse står hans eget sommerhus ”Esken” fra 1954 som et af de mest markante og fremtrædende eksempler på hans virke.

Arkitekturen associerer til en æske, der består af to kontrastfyldte bygningskroppe. Samtidig er navnet på huset en reference til familiens og arkitektens mellemnavn 'Eske'.

Den gennemtænkte arkitektur og store håndværksmæssige kvalitet gør sommerhuset til et enestående værk i dansk sammenhæng. Overalt er der anvendt førsteklasses materialer, og inde i huset findes et væld af byggetekniske detaljer og håndværksmæssige raffinementer.

Svenn Eske Kristensen nærede en stor kærlighed for godt håndværk og markerede sig stærkt i boligbyggeriets udvikling fra 1950’erne og frem med krav og holdninger til den gode bolig. Han kom til at sætte et tydeligt aftryk på udviklingen af forstæderne omkring København og vandt deraf tilnavnet ”velfærdsstatens arkitekt”.

Program
Kl. 11.00 Arkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om Svenn Eske Kristensens virke og om sommerhuset Esken, og barnebarnet Mads Eske Jessen supplerer med anekdoter.
Kl. 11.45 Gå på opdagelse i sommerhuset, annekset og haven på egen hånd.
Kl. 12.30 Frokost, kage og juice i det grønne.
Kl. 13.30 Arrangementet slutter.   

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser per medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Praktik
Medbring gerne et tæppe til at sidde på, når vi spiser frokost i det grønne.

Om Esken
Esken er et eksempel på et markant arkitektonisk fritidsbyggeri af Svenn Eske Kristensen, hvor beliggenhed, arkitektur og håndværksmæssig udførelse i konstruktion og detaljer fremtræder som helhed. Huset er i dag i anvendelse som fritidsbolig og lejet ud til privat beboelse.
Læs mere her

Læs mere her