Arrangement er afholdt

Oplev Sorøs historicistiske rådhus

Torsdag den 28. september, kl 14:00 - 15:30
Torvet 2, 4180 Sorø

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Tvedes Rådhus er med sit formsprog, konstruktion og farvesætning et tidstypisk og fornemt eksempel på et historicistisk rådhusbyggeri i provinsen. Sammen med restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen kan du komme indenfor og opleve de gamle celler, der i dag fungerer som badeværelser, biblioteket i den gamle arrestbygning, arrestforvarerens bolig, som i dag er turistkontor, og den gamle tingsal med to store ovnnicher med buster af Kong Chr. X og Dronning Alexandrine, hvor der i dag finder vielser sted.

Realdania By & Byg købte det fredede råd- og tinghus i 2010 og gennemførte frem til 2012 en omfattende restaurering. I dag står det blågrønne skifertag således med samme dekorative mønster som for 130 år siden, de originale lamper er genfundet, restaureret og pudset, og det imponerende trapperum står malet i oprindelige farver. 

Program
Kl. 14.00 Rundvisning i rådhuset og den gamle arrest med restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen.  
Kl. 15.00 Klubben serverer en kop kaffe.
Kl. 15.30 Arrangementet slutter. 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Tvedes Rådhus
Tvedes Råd- og tinghus blev opført i 1880 og er tegnet af arkitekten F.V. Tvede. Det fredede råd- og tinghus ligger centralt i Sorøs velbevarede bykerne og blev opført som erstatning for det tidligere rådhus fra 1844 bygget i empirestil, der nedbrændte i 1879.
Læs mere om Tvedes Rådhus

Læs mere her