Arrangement er afholdt

Oluf Bagers Plads - nybyggeri mellem fortid og fremtid

Torsdag den 22. marts, kl 15:00 - 17:00
Nørregade 29, 5000 Odense C

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Hvad kræver det af håndværkere og leverandører, når der skal arbejdes med ’gammeldags’ materialer som fx ler og usædvanlige facademuringer? Hvordan tilrettelægger man arbejdet, når håndværkere, stilladser, maskiner osv. skal klemmes sammen på en lillebitte byggeplads mellem historiske huse og andre igangværende byggerier? 

Få svarene på disse og mange andre spørgsmål, når vi besøger den byggeplads midt i Odenses historiske bykerne, hvor Realdania By & Byg anlægger en plads og bygger to nye huse. De skal skabe forbindelse mellem en 500 år gamle købmandsgård på den ene side og moderne byggerier på den anden side.

Sammen med projektleder Frants Frandsen, Realdania By & Byg, og projektlederen for tømrere og snedkere Palle Bjerg Nielsen, S. Guldfeldt Nielsen A/S, besøger vi den trange byggeplads midt i Odenses historiske bykerne. Du hører om alle mellemregninger, om udfordringerne undervejs i byggeriet, om valg af materialer og om hvordan social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed er omsat til ler, tegl og sten.  

Alle kan deltage i erhvervsarrangementet. Tegner din virksomhed et erhvervsmedlemskab af Realdania By & Byg Klubben, kan du købe billet til arrangementerne til reduceret pris - kun 160. kr. ekskl. moms (normalpris 520 kr. ekskl. moms) . Læs mere om erhvervsmedlemskabet her.


Program

Kl. 15.00-15.30 - Besøg på byggepladsen
Vi mødes på Oluf Bagers Plads, hvor projektleder og arkitekt i Realdania By & Byg, Frants Frandsen, fortæller om den nye plads og de to nye bygninger. 

Efter rundvisningen fortsætter vi indenfor i Realdania By & Bygs lokaler i Oluf Bagers Mødrene Gård.

Kl. 15.30-16.00 - Oplæg: Gamle metoder og materialer giver nye udfordringer
Palle Bjerg Jensen, projektleder i Tømrer- og snedkervirksomheden S. Guldfeldt Nielsen A/S, fortæller om de håndværksmæssige og byggetekniske udfordringer i det utraditionelle byggeri og om, hvorfor det har været nødvendigt at ”omskole” håndværkerne til at bruge en anderledes type mursten, isoleringstype osv.

Kl. 16.00-16.30 - Oplæg: Bæredygtighed i byggeriet på Oluf Bagers Plads 
Frants Frandsen giver sit bud på, hvordan man i praksis kan arbejde med bæredygtighed i byggeriet og fortæller om de miljømæssige, sociale og økonomiske perspektiver for nybyggeriet på Oluf Bagers Plads.

Kl. 16.30-17.00 - Netværk: Erfaringsudveksling, kaffe & kage.


Det kan du forvente at få med hjem:

aViden om hvordan man kan arbejde med traditionelle materialetyper og klassiske håndværksmetoder .
aInspiration til hvordan man kan forene nyt byggeri med gammel kulturarv.
aNetværk med fagfolk inden for arkitektur og byggeri.


Om Oluf Bagers Plads

I sommeren 2014 blev den firesporede vej Thomas B. Thriges gade lukket for gennemkørende trafik, og byggeriet med at forvandle vejen og området til en levende og grøn bydel med boliger, kultur og underjordisk p-anlæg gik i gang. 

Anlæggelsen af Oluf Bagers Plads og opførelsen af to nye bygninger i forbindelse med pladsen er en integreret del af det samlede Thomas B. Thriges Gade-projekt med Realdania By & Byg som privat bygherre på egen matrikel. Pladsen forventes at være færdig i foråret 2019.

Tanken bag Oluf Bagers Plads er, at den skal blive et levende og grønt åndehul i hjertet af Odense og bygge bro mellem byens fortid og fremtid. Udviklingen af pladsen og to nye bygninger ud til pladsen er en del af Realdania By & Bygs arbejde med eksperimenterende nybyggeri og udvikling af byer for fremtiden.

Pladsen skal fungere som forbindelsesled mellem den historiske bykerne og nybyggeriet i Thomas B. Thriges-kvarteret i Odense. Samtidig skal pladsen skabe liv og gennemstrømning og, sammen med de 2 nye huse, give et boost til hele erhvervslivet i nærområdet. Arkitektonisk består hovedopgaven i at få bygningsvoluminer, facader og tage med materialevalg og farver til at spille sammen med de gamle bygninger i Oluf Bagers Gård og samtidig give dem et nyt udtryk, som harmonerer med den nye arkitektur i Thomas B. Thriges Gade projektet. 

Læs mere om Oluf Bagers Plads.

Læs mere her