Arrangement er afholdt

Oluf Bagers Plads – oplev det færdige projekt - kl. 16

Onsdag den 13. marts, kl 16:00 - 17:30
Oluf Bagers Plads / Nørregade 29, 5000 Odense (vi mødes på gårdspladsen i Oluf Bagers Mødrene Gård)

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arrangementet er desværre udsolgt. Bemærk dog at vi pga. stor interesse har lavet en ekstra rundvisning den 14. marts, hvor der er ledige pladser.

Efter at have været undervejs i to år kan Realdania By & Byg nu sætte punktum for anlæggelsen af Oluf Bagers Plads og byggeriet af to nye bygninger i forbindelse med pladsen.

Pladsen, som er opkaldt efter en af byens hedengangne storkøbmænd, skal bidrage til at genskabe slægtsbåndene mellem de historiske bymiljøer i hjertet af Odense, som anlæggelsen af Thomas B. Thriges Gade i 1960'erne skar over.

Den nye plads skabes i et samspil mellem to nye bygninger ud til pladsen, det historiske Nørregade-kvarter, den historiske pakhusbygning i Oluf Bagers Mødrene Gård (hvor Realdania By & Byg har Odense-kontor), det nye byggeri i Thomas B. Thriges Gade-projektet og den kommende letbane.

I dag kan det være vanskeligt at forestille sig, at tæt på den plads hvor man nu kan sidde under trækronerne og nyde roen, de historiske bygninger og den moderne arkitektur – ja her susede for nogle år siden 30.000 biler forbi om dagen ude på Thomas B. Thriges Gade.

Oplev den nye plads og de to nye bygninger i selskab med Frants Frandsen, arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg. Hør om visionen med pladsen og de nye bygninger og hvilke virkemidler, der er brugt for at få nyt og gammelt til at smelte sammen - bl.a. valg af byggematerialer, mønstermuring, bygningernes størrelse, klassiske saddeltage og rundbuevinduer


Er du ikke medlem af Realdania By & Byg Klubben? Så tegn et medlemskab til højre og køb samtidig billetter til arrangementet. For 199 kr. får du adgang til et års unikke oplevelser inden for arkitektur, byggeprojekter, ophold og meget mere.


Program

Kl. 16.00-16.30 Pladsen som et nyt byrum 
Vi mødes på gårdspladsen i Oluf Bagers Mødrene Gård. Arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Frants Frandsen, viser rundt på den nye plads og fortæller om visionerne for det nye byrum og om arbejdet med at indpasse et nyt byggeri på en lille plads i en historisk bykerne.

Kl. 16.30-17.30 Rundvisning i de to nye bygninger
Frants Frandsen viser rundt i de to nye bygninger og fortæller om, hvordan man vælger materialer, der forener det klassiske og det moderne. Oplev blandt andet det smukke teglgulv i stueetagen, som går igen på pladsen, og på smukkeste vis forener ude og inde.


Tilmelding

Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. klubmedlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Der er fri adgang til selve pladsen samt niveaufri adgang til begge huse i stueetagen. Det ene hus har desuden elevator til alle øvrige etager, mens der i det andet (det mindste hus) kun er adgang til første sal via en trappe.  

Om Oluf Bagers Plads

Oluf Bagers Plads er en vigtig brik i hele udviklingen af Thomas B. Thriges-kvarteret. Pladsen bygges på et af de ældste kulturarealer i Odense Kommune, hvor også den fredede ejendom, Oluf Bagers Mødrene Gård, ligger. Udviklingen af Oluf Bagers Plads sker med afsæt i et forslag fra fynske Praksis Arkitekter, der i 2016 vandt konkurrencen om at tegne den nye plads og de to nye bygninger. De nye bygninger og pladsen indvies den 22. marts 2019. 

Læs mere om Oluf Bagers Plads

Læs mere her