Arrangement er afholdt

Kunst i byudvikling - hvorfor det

Torsdag den 20. juni, kl 13:30 - 16:30
Teaterbygningen, Bag Haverne 1 4600 Køge - i lokalet "Musikcaféen"

NB: Arrangementet kræver tilmelding

-> INTRO-TILBUD: Tegn erhvervsmedlemskab og få to gratis pladser til arrangementet

Igennem de seneste år har Realdania By & Byg aktivt brugt kunst og kultur som drivkraft for udviklingen af de to nye bydele Kanalbyen i Fredericia og Køge Kyst, som vi udvikler sammen med henholdsvis Fredericia og Køge Kommune. For nylig udgav vi desuden publikationen ”Kunst i byudvikling”, hvor vi har samlet lang række cases, erfaringer og viden fra området til inspiration for aktører indenfor byudvikling og byggeri.

På dette erhvervsarrangement med oplæg, debat, netværk og rundvisning kan du få inspiration og ny viden om, hvordan man kan bruge kunst i bydele, byrum og bygninger som et værdiskabende aktiv. 

Her giver Statens Kunstfond, Holstebro Kommune, Køge Kyst og Realdania By & Byg hver deres erfaringer videre. Eftermiddagen byder desuden på rundvisning og fortælling om den nye bydel Køge Kyst, som Realdania By & Byg udvikler sammen med Køge Kommune.

Vær med, når vi sætter fokus på kunst i byudvikling:
- Hvorfor skal vi inddrage kunst i byudvikling?
- Hvordan kan kunst bruges strategisk i udviklingen af et sted?
- Hvem skaber kunst værdi for, og hvordan er kunst og kultur inddraget i Køge Kyst?

Alle deltagere modtager et trykt eksemplar af publikationen "Kunst i byudvikling", som Realdania By & Byg netop har udgivet. 


Køb af billet til klubpris til arrangementet kræver et erhvervsmedlemskab. 


Program

Kl. 13.30-13.40 Velkomst og introduktion
Anne Mette Rahbæk, udviklingschef i Realdania By & Byg, fortæller om baggrunden for selskabets målrettede arbejde med kunst i byudviklingsprojekterne i Køge Kyst og Kanalbyen i Fredericia.

Kl. 13.40-14.30 Hvorfor inddrage kunst i byudviklingen?
Søren Taaning, udvalgsformand i Statens Kunstfond, fortæller om, hvordan kunst gennem tiden er anvendt i bygninger, bydele og byrum. Hvilke motiver kan der være for at aktivere kunst i byudvikling? Og hvordan realiserer man et kunstprojekt i praksis?

Kl. 14.30-15.00 Strategisk brug af kunst i udviklingen af et sted
Helle Sigh, kulturkonsulent i Holstebro Kommune, fortæller om kommunens arbejde og erfaringer med at arbejde med kunst i bybilledet: fortid, nutid og fremtid ud fra konkrete eksempler - bl.a. i byggeriet Center for Sundhed, som åbnede i 2018.

Kl. 15.00-15.30 Hvordan kan kunst og kultur være en drivkraft for byudviklingen?
Tove Skrumsager Frederiksen, projektdirektør i Køge Kyst, giver et indblik i, hvordan kunst og kultur siden byudviklingsprojektets start har været med til at åbne det tidligere havne- og industriområde for borgere og besøgende. Samtidig har kunst- og kulturindsatserne været med til at skabe opmærksomhed omkring og give identitet til den nye bydel. Nu skyder byggerierne op overalt i den nye bydel, og derfor arbejder Køge Kyst nu med, hvordan kultur og kunst kan bringes ind i den nye bydel.

15.30-16.30 Rundvisning i Køge Kyst
Tove Skrumsager Frederiksen, projektdirektør i Køge Kyst, viser rundt i bydelen og fortæller undervejs om nogle af de konkrete kunst- og kulturprojekter i området.


Om Køge Kyst
Byudviklingsprojektet Køge Kyst udvikler over de kommende 10-15 år det centrale havne- og stationsområde i Køge til en helt ny bydel. Fuldt udbygget, skal Køge Kyst rumme op til 4.000 nye beboere og 4.000 nye arbejdspladser. Byudviklingsprojektet blev lanceret i 2009 og er et partnerskab mellem Køge Kommune og Realdania By & Byg.  Læs mere om Køge Kyst

Om publikationen "Kunst i byudvikling"
Realdania By & Byg udgiver en lang række faglige publikationer om blandt andet byudvikling. For nylig udgav Realdania By & Byg en ny publikation med titlen ”Kunst i byudvikling”, som deltagerne i arrangementet får et gratis trykt eksemplar af.
Du kan downloade publikationen gratis eller købe den her

Læs mere her