Arrangement er afholdt

Køge Kyst - Købstad med vokseværk

Onsdag den 8. maj, kl 14:00 - 15:30
På Stationsbroen ved Stationspladsen, Jærnbanegade 12, 4600 Køge

NB: Arrangementet kræver tilmelding

OBS! Nyt mødested: På den nye Stationsbro, som man kommer op på fra Stationspladsen. Se på kort

Hvis du ikke har været i Køge de seneste år, vil du få noget af en overraskelse. Store dele af det centrale Køge har gennemgået en enorm forvandling. De mange forandringer er en del af en strategisk indsats for at udvikle købstaden.

Byrum. Klimasikring. Lejligheder. Den tidligere industrihavn Søndre Havn er ved at blive forvandlet til en ny bydel, der har tæerne plantet i strand, vand og natur med de nærtliggende Søndre Strand og Engkanten. På Søndre Havn er der også skabt en række midlertidige byrum som Tidsrummet, Opdagelsen og Udsigten, der indgår i Køge Kysts satsning på kultur og midlertidige aktiviteter.

I stationsområdet er et nyt handelskvarter anlagt i tæt sammenhæng med butiksområdet i den historiske bymidte. Her finder vi Strædet med nye butikker og tre offentlige taghaver med bænke og blomsterbede. I Strædets ene ende ligger Kulturtorvet med den nye biograf, og i den anden ende er Stationspladsen, hvor den store brede ”spanske trappe” leder op på den tyve meter brede gangbro, ”Stationsbroen”, som er bygget hen over banen.

Arkitekt og chefkonsulent for byudvikling, plan og teknik i Køge Kyst Palle Egeberg Andersen tager os med fra Søndre Havn til Stationsområdet og fortæller om det omfattende byudviklingsprojekt, som for alvor begynder at tage form.

Program
Kl. 14.00 Vi mødes på den nye Stationsbro, som man kommer op på fra Stationspladsen. Velkomst ved teamleder og konsulent Peder Lind Pedersen fra Realdania By & Byg.
Kl. 14.05 Kort introduktion til Køge Kyst ved Peder Lind Pedersen og arkitekt Palle Egeberg Andersen, som er Køge Kysts chefkonsulent inden for byudvikling, plan og teknik.
Kl. 14.20 Byvandring fra Stationsområdet til Søndre Havn i selskab med arkitekt Palle Egeberg Andersen.
Kl. 15.30 Arrangementet slutter i Søndre Havn.


Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Køge Kyst
Køge Kyst er et partnerskab mellem Køge Kommune og Realdania By & Byg om at udvikle en del af det centrale havne- og stationsområde i Køge. Den nye bydel strækker sig over 24 hektar jord. Her skal være boliger til 4.000 indbyggere og op mod 4.000 nye arbejdspladser, og projektet er blandt andet kendt for at gøre kulturen og bylivet til drivkraften for byudviklingen.
Læs mere her

Læs mere her