Arrangement er afholdt

Køge Kyst - Købstad med vokseværk

Mandag den 28. maj, kl 14:00 - 16:00
Tapperiet, Søndre Badevej 1, 4600 Køge

NB: Arrangementet kræver tilmelding

I Køge kan man bo tæt på både havet, naturen og en historisk bymidte – og byudviklingsprojektet Køge Kyst skal over de næste 10-15 år binde byens eksisterende bymidte sammen med Køge Bugt og vende ”Køges ansigt” mod vandet. Allerede nu er der sket en stor forvandling.

På Søndre Havn, byens gamle industrihavn, er de første beboere flyttet ind i de nye boligbyggerier Havblik og Strandengen, placeret i første række til den fredede strandeng og med uforstyrret udsigt over Køge Bugt. Og opførelsen af boligbyggerierne Kystengen og Strandparken er i gang. 

I Stationsområdet, tæt koblet til Køges historiske bymidte, åbnede i efteråret 2017 et nyt indkøbsstrøg med butikker, restauranter, biograf, nye parkeringsmuligheder og rådhusudvidelse. Her er også boliger på vej, og inden længe indvies den nye stationsbro, som binder bymidten sammen med Collstropgrunden, som også skal udvikles med blandt andet kontorerhverv.

Tag med Køge Kysts projektchef Jes Møller på byvandring fra Søndre Havn over Collstropgrunden til indkøbsstrøget Strædet, og oplev, hvordan det omfattende byudviklingsprojekt tager form.

Program
Kl. 14.00 Vi mødes i Tapperiet. Køge Kysts projektchef Jes Møller byder velkommen og fortæller om visionerne for byudviklingsprojektet.
Kl. 14.30 Byvandring til Søndre Havn og Stationsområdet med besøg i en af de nye taghaver.
Kl. 16.00 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Køge Kyst
Køge Kyst er et partnerskab mellem Køge Kommune og Realdania By & Byg om at udvikle en del af det centrale havne- og stationsområde i Køge. Den nye bydel strækker sig over 24 hektar jord. Her skal være boliger til 4.000 indbyggere og op mod 4.000 nye arbejdspladser, og projektet er blandt andet kendt for at gøre kulturen og bylivet til drivkraften for byudviklingen.
Læs mere her

Læs mere her