Arrangement er afholdt

Kanalbyen i Fredericia - Fra tung industri til livlig havneby

Onsdag den 22. august, kl 14:30 - 16:00
Sønder Voldgade 10, 7000 Fredericia (Kanalbyens kontor)

NB: Arrangementet kræver tilmelding

For 10 år siden var der skibsværft og gødningsfabrik på det centrale område lige mellem Lillebælt og Fredericia bymidte. I dag skyder en levende og moderne bydel op. De første beboere er flyttet ind, og gæsterne strømmer til Kanalbyen, både fra byens opland og ude fra de store verdenshave, når krydstogtskibene ligger til kaj.

Frederikshuset - det første byggeprojekt med almene boliger, ejerlejligheder og kontor - blev taget i brug i 2017. Siden er der taget spadestik til et stort kontorhus og yderligere to store boligbyggerier, hvoraf det ene bliver udstyret med en Michelin-restaurant i stuetagen.

Sammen med Kanalbyens projektdirektør Tim E. Andersen tager vi på byvandring og hører mere om de nye byggerier og de store visioner bag projektet, hvor både kultur og klimasikring spiller en vigtig rolle.

På byvandringen ser vi byhavefællesskabet Grow Your City og de midlertidige aktiviteter i C-byen - en eksperimenterende pop up-by i upcyclede skibscontainere, der fungerer som butikker for bl.a. iværksættere og kunsthåndværkere.

Ved Gl. Havn og den nyanlagte Frederiks Kanal kaster vi et blik på, hvordan bl.a. terrænhævninger og landskabeligt bearbejdede diger sikrer Kanalbyen og Fredericias bymidte mod stormflod, og hvis vi er heldige, kan vi spotte Kanalbyens nye surfskole i aktion.

Program
Kl. 14.30 Projektdirektør Tim E. Andersen giver en introduktion til Kanalbyen og fortæller om processen og status på byudviklingsprojektet.
Kl. 15.00 Projektdirektøren viser rundt i Sdr. Voldgade-kvarteret, C-byen og Grow Your City langs kanalen til Frederikshuset og Kongens Punkt. Hvis der er mulighed for det, tager vi et kig ind i en af de nye lejligheder i Frederikshuset.
Kl. 16.00 Arrangementet slutter

Mødested: Sønder Voldgade 10 - Kanalbyens kontor

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Kanalbyen
Med Kanalbyen er Fredericias historiske fæstningsby blevet åbnet mod vandet, og over de næste 20-25 år skal den østlige del af Fredericia Havn, som igennem 100 år har været brugt til tung industri, gradvist omdannes til et attraktivt byområde med boliger, erhverv og kultur. På sigt skal Kanalbyen rumme op mod 2800 arbejdspladser og 1200 boliger.
Læs mere her

Læs mere her