Arrangement er afholdt

Fællesskab kun for kvinder – Det Harboeske Enkefruekloster kl. 13.30

Onsdag den 3. april, kl 13:30 - 15:00
Stormgade 14, 1470 København K.

NB: Arrangementet kræver tilmelding

At træde ind i "klostret" ude fra den larmende Stormgade er som at træde ind i en anden verden. Her bliver man mødt af barokke trapper, smukke højloftede rum, gamle dasser og en festsal med fyrstelige portrætter.

Det Harboeske Enkefrukloster er en af Danmarks vigtigste barokejendomme med enestående kulturhistorisk værdi. Bygningen, som i næsten 300 år været en del af Københavns historie, har overlevet adskillige brande, bombardementer, krige og om- og tilbygninger under ledelse af nogle af tidens fremmeste arkitekter. Men historien, der knytter sig til bygningen, er mindst lige så interessant.

Lige siden 1735 har den været tilflugtssted for enlige kvindeskæbner, som risikerede social deroute efter mandens død. Meget har ændret sig siden 1700-tallet, og beboerne behøver ikke længere at være "trængende og gudfrygtige”, men funktionen som enkefruekloster er med en del modifikationer opretholdt..

Ejendommens vedligeholdelsesmæssige tilstand nærmede sig ved Realdania By & Bygs overtagelse i 2006 et uopretteligt forfald, men efter to års gennemgribende restaurering troner klosteret igen med værdighed i bybilledet.

Program
Kl. 13.30 Velkomst og introduktion i gården.
Kl. 13.45 Opdeling i to hold.
Hold 1 går med arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Per Troelsen, på loftet, ser den enestående trækonstruktion og hører om arkitekturen og den gennemgribende restaurering. Turen fortsætter ned i festsalen til anekdoter om livet og det særlige fællesskab i enkefrueklostret gennem tiden.
Hold 2 går med kommunikationsmedarbejder i Realdania By & Byg, Christian Simmelholt, på besøg i to lejligheder, ser gæsteværelset samt motionsrummet.
Kl. 14.20 Hold 1 og 2 bytter.
Kl. 15.00 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. 2 pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Ejendommen er i flere etager og har ingen elevator. Arrangementet er derfor ikke egnet til gangbesværede, kørestols- eller rollatorbrugere.

Om Det Harboeske Enkefruekloster
Den oprindelige bygning, som i dag huser Det Harboeske Enkefruekloster, blev opført 1663-69 af landdrost Simon de Pethum. Siden 1735 har ejendommen fungeret som en stiftelse, oprettet af Geheimerådinde Christine Harboe, som ved sin død testamenterede ejendommen i Stormgade til oprettelse af et kloster, som skulle være fribolig for "13 fattige og gudfrygtige enker”.
Læs mere her

Læs mere her