Arrangement er afholdt

Eva og Nils Koppels bedste boligbyggeri kl. 17

Torsdag den 21. marts, kl 17:00 - 18:00
Skovvej 35A, 2820 Gentofte

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Som en geometrisk skulptur i gule sten, teak og glas skuer ingeniør Varmings usædvanlige villa ud over Hundesømosen i Gentofte. Opholdsstuen med dobbelthøjde, et "svævende" indskudt plateau og væg til væg-hejsevindue er blevet kaldt en af de mest vellykkede modernistiske rumdannelser i dansk arkitektur.

Ingeniøren og arkitekterne Eva og Nils Koppel skabte huset sammen i 1952. Det blev ikke blot familien Varmings hjem i næsten 50 år; det viste også helt nye veje for den danske familiebolig og indskrev sig i arkitekturhistorien som et ikonisk værk inden for nordisk boligbyggeri. Den gulstensmurede villa er en af ægteparret Koppels bedste bygninger og den mest bevaringsværdige i deres produktion.

Udover at være et arkitektonisk højdepunkt er villaen samtidig et studie i usædvanlig ingeniørkunst. Jørgen Varming udstyrede huset med et væld af avancerede løsninger, fx et varmesystem, hvor varm luft via kanaler under gulvet bliver blæst op gennem riste under vinduerne, en emhætte, som formodentligt var landets første, en skakt til vasketøj fra køkkenet til kælderen, specialdesignede skydedøre samt et køkkenalrum, der blev udtænkt og skabt, længe før begrebet "køkkenalrum" overhovedet var opfundet.

Program
Kl. 17.00 Arkitekt Dorthe Bendtsen giver en introduktion til arkitekturen, haven, arkitekten og restaureringen.
Kl. 17.30 Vi ser huset, garagen, terrassen og haven.
Kl. 18.00 Arrangementet slutter.

Der afholdes flere arrangementer på dagen – se arrangementskalenderen

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Bygningen og arrangementet er ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere. Huset indeholder en trappe ned til stuen og en skrånende grund. 

Om Varmings eget hus
Varmings eget hus er et meget moderne og tidligt eksempel på en ny måde at strukturere boligen på med et åbent køkken i tæt sammenhæng til stuen. Det blev indrettet med multifunktionelle rum i et omfang, der aldrig var set i Danmark før. Huset er således et udtryk for, at den højborgerlige måde at bo på var i opløsning, og at kvindens rolle i hjemmet var under forandring.
Læs mere her

 

Læs mere her