Arrangement er afholdt

Erik Christian Sørensens eget hus - et modernistisk mesterværk i træ kl. 15.30

Torsdag den 6. juni, kl 15:30 - 16:30
Smutvej 14, 2920 Charlottenlund

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arrangementet er desværre udsolgt, men der er ledige pladser på en EKSTRA rundvisning kl. 12.30

Erik Christian Sørensens eget hus blev en ener blandt de mange enfamiliehuse, som blev opført i modernismens guldalder. Et hus, som udmærker sig ved sin gennemført stringente og modulære opbygning og ved at være et af de meget få modernistiske huse, der er opført i træ. Den gennemførte brug af stolpekonstruktioner i fyrretræ i huset giver sammen med en stringent geometriske orden plads til variation og fleksibilitet i indretningen.

Med brug af arkitekturens basale virkemidler som proportion, rytme, lys og stoflighed skabte Erik Christian Sørensen en minimalistisk bolig med en lydefri og glidende overgang mellem ude og inde. Et elegant møde mellem dansk bygningskultur og de udenlandske impulser – især fra Japan og USA – som inspirerede danske arkitekter i 1950’erne.

Program
Kl. 15.30 Introduktion til huset, arkitekten og restaureringen ved arkitekturhistoriker og kommunikationsmedarbejder i Realdania By & Byg, Astrid Weiss.
Kl. 15.45 Vi ser nærmere på huset og haven.
Kl. 16.30 Arrangementet slutter.

Der afholdes tre arrangementer på dagen – se arrangementsplanen

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Huset er i ét plan og rimeligt tilgængeligt for dårligt gående. Huset og grunden er dog en udfordring for kørestolsbrugere. 

Parkering
Det er ikke muligt at køre helt op til huset. Parkering skal derfor foregå på Smutvej og de omkringliggende villaveje. 

Om Erik Christian Sørensens eget hus
Erik Christian Sørensen var en af det 20. århundredes store danske arkitekter. Som professor på Kunstakademiet 1960-92 satte han et stærkt præg på dansk arkitekturs anden guldalder. Hans eget hus opført i 1955 har været en inspirationskilde for mange af efterkrigstidens arkitekter. Blandt andre vennen og arkitekten Halldor Gunnløgsson, der blot tre år senere tegnede sit eget hus ved Øresund med inspiration fra Erik Christian Sørensens hus. Begge huse indgår i dag som en del af Realdania By & Bygs portefølje af ”Arkitekternes egne huse”. Læs mere om Erik Christian Sørensens eget hus

Læs mere her