Arrangement er afholdt

Er missionen lykkedes i Grønland

Tirsdag den 13. marts, kl 16:00 - 18:00
Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6, 1152 København K

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Den 15. juni 2017 blev missionæren og handelsmanden Poul Egedes hus og den gamle kolonialbutik i den lille bygd Ilimanaq indviet som formidlingscenter, restaurant og butik. Tre år har det taget Realdania By & Byg at restaurere de 300 år gamle træhuse.

Nu - 9 måneder senere - gør projektleder Frants Frandsen status på projektet, der skal vise, hvordan kultur- og bygningsarv kan bidrage til udvikling og turisme i Grønlands bygder. Hvordan har de to historiske huse klaret omdannelsen til formidlingscenter, restaurant, konferencelokale og butik? Har projektet indfriet Realdania By & Bygs forventninger?

Sideløbende har World of Greenland opført 15 nye turisthytter, og Qaasuitsup Kommunia er godt i gang med at forbedre infrastrukturen med ny kloakering og affaldshåndtering, ny vandforsyning og bedre anløbsforhold i havnen. Frants Frandsen giver et indblik i, hvordan bygdens beboere har oplevet forandringerne.

Hele projektet i Ilimanaq understøtter også Realdanias engagement i det kommende Ilulissat Isfjordscenter. Hør Kasper Pilemand fra Dorte Mandrup Arkitekter og projektchef i Realdania Lars Autrup fortælle om det visionære byggeri, der skal ligge midt i det særlige UNESCO-beskyttede naturområde og være et mødested for både lokale borgere, turister og professionelle klimadebattører.

Det Grønlandske Hus danner ramme om arrangementet og byder på kaffe og grønlandsk kage.

Program
Kl. 16.00 Arkitekt Frants Frandsen fortæller om gensynet med de nyrestaurerede huse og bygdens beboere 9 måneder efter indvielsen.
Kl. 16.45 Pause med kaffe og kage.
Kl. 17.00 Arkitekt Kasper Pilemand fra Dorte Mandrup Arkitekter og projektchef i Realdania Lars Autrup fortæller om Ilulissat Isfjordscenter.
Kl. 18.00 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om de historiske huse i Ilimanaq
Missionæren og handelsmanden Poul Egedes hus og kolonialbutikken udgør nogle af Grønlands ældst bevarede og fredede huse fra kolonitiden. Begge har stor historisk og kulturel betydning for Grønland, Diskobugten og for kulturarven som helhed. I juni 2017 blev husene indviet som formidlingscenter, restaurant og butik, der skal bidrage til at formidle den grønlandske kultur- og naturarv og styrke turismen i området.
Læs mere her

Om Ilulissat Isfjordscenter
Ilulissat Isfjordscenter er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter. Projektet er støttet af Realdania med 83 mio. kr. og opføres i samarbejde med Qaasuitsup Kommunia og Grønlands Selvstyre. Isfjordscentret er et af en række planlagte visitor centers, som indgår i Grønlands turismestrategi.
Læs mere her

Læs mere her