Arrangement er afholdt

Energirenovering og kulturarv i PHs eget hus

Tirsdag den 15. maj, kl 15:00 - 17:00
Brogårdsvej 72, 2820 Gentofte

NB: Arrangementet kræver tilmelding

PH var andet end samfundsrevser og lampemager. Han var også arkitekt. PHs egen villa fra 1937 tilhører den eksklusive gruppe af enfamiliehuse fra modernismens barndom – og er med til at lægge grundstenen til det, der senere bliver danskernes foretrukne boligform: parcelhuset.

Desværre blev der i mange ejendomme fra denne periode anvendt materialer til klimaskærm og isolering, som har en meget ringe isoleringsevne. En af de vigtigste opgaver for Realdania By & Byg, da vi købte PH’s hus i 2014, var derfor at nedbringe energiforbruget betydeligt.

Arrangementet sætter med PH’s hus som case fokus på, hvordan man kan arbejde med at finde bæredygtige løsninger, som kan sikre en tilfredsstillende energi- og boligmæssig komfort – og samtidig holde sig inden for en almindelig budgetramme. 

Realdania By & Byg er i de fleste af vores projekter både bygherre, ejer og udlejer. Vi ønsker både at sikre kulturhistoriske værdier og tilgodese de nutidige behov og krav, som lejerne af vores historiske ejendomme kan have, fx til energiforbrug. 

Kom GRATIS med - bliv erhvervsmedlem af Realdania By & Byg Klubben
Tegner jeres virksomhed et erhvervsmedlemskab af Realdania By & Byg Klubben, får I som introtilbud 2 GRATIS billetter til arrangementet (normalpris 650 kr. pr. billet). Erhvervsmedlemskabet koster 1.250 kr. inkl. moms. Læs mere om tilbuddet her.


Program

Kl. 15.00-15.30: Rundvisning i PH's hus - introduktion til PH som arkitekt
Per Troelsen, projektleder og arkitekt i Realdania By & Byg, viser rundt i huset, som normalt ikke er åbent for offentligheden. Per Troelsen giver en introduktion til PH som arkitekt og fortæller om husets byggeteknik og arkitektoniske raffinementer samt om den klassiske restaurering af huset (fx af de tekniske installationer, badeværelser, køkken og indvendige overflader).

Kl. 15.30-16.00 Reduktion af energiforbruget med 60% - hvordan det?
Per Troelsen, projektleder og arkitekt i Realdania By & Byg, fortæller om, hvordan efterisolering, facade- og vinduesrestaurering samt et nyt varmeanlæg har betydet, at huset nu kan opvarmes inden for en almindelig driftsøkonomi. Per Troelsen fortæller bl.a. om:
• Brug af et nyt isoleringsmateriale - Aerogel 
• Stod estimeringen af energibesparelsen mål med virkeligheden?
• Termografisk fotografering af væggene

Kl. 16.00-16.30 Energiforbedringer og tilbagebetalingstid
Per Troelsen, projektleder og arkitekt i Realdania By & Byg, giver et indblik i det procesarbejde, Realdania By & Byg igangsætter, når vi vurderer mulige energiforbedringer holdt op imod bl.a. tilbagebetalingstid. Per Troelsen giver et åbent indblik i arbejdet – også der hvor vi vurderede forkert. Vi har igennem tiden implementeret flere forskellige energibesparende løsninger i vores historiske ejendomme. Da Realdania By & Byg både er bygherre, ejer og udlejer, vurderer vi mulige energibesparende tiltag ud fra både et restaurerings- og driftsøkonomisk synspunkt. 

Kl. 16.30-17.00: Spørgsmål og erfaringsudveksling. 


Det kan du forvente at få med hjem:

aEn unik oplevelse i et arkitektonisk, spændende hus.
aIndsigt og inspiration til energiforbedringer i historiske ejendomme, særligt fra 1930’erne.
aErfaringsudveksling.


Om ejendommen

Poul Henningsen var kendt som lampedesigner, maler, visedigter, kulturkritiker, filmmager, dra-gebygger, samfundsrevser og meget mere. Han havde samtidig ”en halv” polyteknisk uddannel-se og gik på malerskole hos Johannes Larsen. I 1937 tegnede han sit eget private hus i Gentofte sammen med arkitekt Viggo Møller-Jensen. Et hus, som blev en markant manifestation af hans livsopfattelse og familieværdier, og som senere skulle vise sig at være en af forløberne for det udbredte parcelhus.

Huset blev opført på en stejl bakke i 11 niveauer, og i stedet for tidens gængse materialer som sten, tegl og træ valgte PH industrielle byggematerialer og standardvarer: Præfabrikerede beton-blokke, tagpap og industrielle jernvinduer og -døre, som blot blev malet med rød blymønje og farve.

Huset er i dag udlejet til privat beboelse, og derfor normalt ikke åbent for offentligheden..

Læs mere om PH's hus.

Læs mere her