Arrangement er afholdt

EKSTRA - Rundvisning i Kay Fiskers maleriske landsted - kl. 16.30

Torsdag den 17. august, kl 16:30 - 18:00
Valnøddevænget 10, 3000 Helsingør

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Kay Fisker er mest kendt for Aarhus Universitet og stationerne på Rønne-Gudhjem-banen. Men allerede som 23-årig tegner Fisker et helt særligt landsted.

I husets arkitektur kombinerer Fisker nyklassicisme og engelsk cottage-stil med danske bygge- og håndværkstraditioner. Bygningen peger på den måde frem mod Bedre Byggeskik-bevægelsens fremkomst ti år senere og har dermed arkitekturhistorisk betydning som spire for en ny arkitektonisk stilretning på samme måde som Edvard Heibergs egen villa fra 1924 og Arne Jacobsens sommerhus fra 1937.

Landstedet i Snekkersten er et af de få enfamiliehuse fra Kay Fiskers hånd. Ejendommen fremstår med en suveræn sammensathed og præges af usædvanlige detaljer og originale farver: En spisestue med dybrøde vægge, en tofarvet spisestue i dyb lilla og mørk grøn og værelser i rødlige og blålige nuancer.

Bliv klogere på, hvorfor huset udgør et væsentligt bidrag til dansk arkitekturhistorie, når vi sammen med restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen besøger huset og nyder udsigten til sundet, som er en stor del af hele landstedets herlighedsværdi.

Program
Kl. 16.30 Restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen giver en fælles introduktion til Kay Fisker, landstedet og haven.
Kl. 17.00 Oplev huset på egen hånd.
Kl. 18.00 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Der afvikles flere arrangementer på dagen – se arrangementskalender

Om Kay Fiskers landsted
Landstedet er oprindeligt opført som sommerbolig til pumpefabrikant J.W. Friis i 1918 og senere ændret til helårsbolig. Ejendommen på 251 kvadratmeter er opført som en vinkelbygning på grundens højeste punkt med udsigt til sundet.
Læs mere her

Læs mere her