Arrangement er afholdt

Dyrehave Mølle skal male igen

Mandag den 6. maj, kl 15:00 - 16:30
Dyrehavevej 84, 5800 Nyborg

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Restaureringen af Dyrehave Mølle er en balancegang mellem fortid og nutid i 25 meters højde; det er fortællingen om en ældgammel industri, som næsten er glemt; det er bevaringen af et stykke dansk arkitektur- og industrihistorie. Tag med Realdania By & Byg Klubben indenfor, når vi for første gang besøger ejendommen og hører om restaureringen i selskab med arkitekt og projektleder, Anders Brüel.

Dyrehave Mølle har været et ikonisk vartegn for Nyborg siden opførelsen i 1858. I efteråret 2018 erhvervede Realdania By & Byg ejendommen og har netop påbegyndt den restaurering, der skal bringe nyt liv til de gamle bygninger og ikke mindst sikre fortællingen om en tusinde år gammel industri, der på blot få årtier er gået næsten i glemmebogen.

Selvom produktion af mel blev indstillet for over 40 år siden, så er Dyrehave Mølle stadig fuldt funktionsdygtig, og den højt specialiserede mekanik, der tårner sig op gennem syv etager på Danmarks højeste mølle, står endnu intakt patineret af slid og brug fra flittige hænder.

I april måned indledes restaureringen af ejendommen, når håndværkerne rykker ind i møllen og den tilstødende magasinbygning. Hør arkitekt og projektleder i Realdania By & Byg, Anders Brüel, fortælle om arbejdet, der skal sikre både bygningernes konstruktion såvel som funktion, så møllen også i fremtiden kan male mel.

Dette arrangement er det første i en række af arrangementer, hvorigennem Realdania By & Byg Klubben i selskab med arkitekt og projektleder, Anders Brüel, vil følge restaureringen af Dyrehave Mølle tæt.

Program
Kl. 15.00 Arkitekt Anders Brüel tager deltagerne med rundt på ejendommen.
Kl. 16.30 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. klubmedlem undtaget erhvervsmedlemmer. 

Tilgængelighed
Møllen og magasinbygningen er ikke tilgængelige for handikappede og dårligt gående.

Bemærkninger
Møllen og magasinbygningen er aktive byggepladser. Adgang er derfor på eget ansvar. Vi skal ved denne lejlighed ikke besøge møllerboligen eller garagebygningen.

Parkering
Det er ikke muligt at parkere på selve ejendommen. Vi henviser i stedet til de omkringliggende villaveje og opfordrer til størst mulig hensyntagen til naboer. Se området på et kort

Dyrehave Mølle
Dyrehave Mølle er opført i 1858 som en hollandsk gallerimølle. Ejendommen ejes af Realdania By & Byg, som netop har indledt en gennemgribende restaurering og transformation. Læs mere om Dyrehave Mølle

Læs mere her