Arrangement er afholdt

Den danske forbindelse til Bauhaus

Tirsdag den 9. april, kl 17:00 - 19:00
Jarmers Plads 2, 1551 København V

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Bauhaus - den berømte tyske højskole for design og arkitektur, som eksisterede fra 1919-1933 – fylder i år 100. Skolens bygninger er Unesco-verdensarv, og stilen, som ofte anvendes synonymt med modernisme og funktionalisme, revolutionerede vores omgivelser. Herhjemme kan man især spotte arkitektonisk arvegods fra Bauhaus hos arkitekterne Edvard Heiberg og Arne Jacobsen, som var med i forreste internationale række, da den ny tids arkitektur blev formet.

Edvard Heiberg var vild med den mekaniske funktionalisme, og i 1924 opførte han et hus til sig selv i Virum – Nordens første funkishus - ud fra analyser af dens brugsfunktioner. Det faldt i Bauhaus-ledelsens smag, som i 1930 udnævnte Heiberg til professor på designskolen.

Også Arne Jacobsen begyndte at træde sine egne stier under indflydelse af strømningerne fra Bauhaus-skolen. De hvide betonlignende facader, kubistiske former og hjørnevinduer, som kendetegner Jacobsens egen funkisvilla i Charlottenlund fra 1929, er stærkt inspireret af den funktionalistiske tradition, der leder tilbage til Bauhaus.

Begge boliger afspejler hver især arkitektens ideal om det perfekte hjem, og begge huse indgår i Realdania By & Bygs samling af historiske ejendomme, der repræsenterer dansk bygningskultur gennem 500 år. 

Foredrag i København
Med filmklip, foredrag og historiske fotos viser cand.mag. i arkitektur- og kunsthistorie Astrid Klingenberg Weiss og cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling Mette Rabølle Sørensen eksempler på designløsninger, indretning og komfort i bedste Bauhaus-ånd i Heibergs og Jacobsens egne boliger, som har været med til at præge de danske hjem i eftertiden.

Arrangementet foregår hos Realdania på Jarmers Plads 2, 1551 København V. 

Copenhagen Architecture Festival 2019
Arrangementet er en del af Copenhagen Architecture Festival 2019, som finder sted den 4.-14. april. Læs mere om festivalen her

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Særpris for klubmedlemmer og Copenhagen Architecture-festivalgængere med armbånd. 

Sådan indløser du rabat med festivalarmbåndet: Vælg antal ønskede billetter, og læg i kurv. Derefter skal du indtaste koden: cafx
Medbring dit armbånd til arrangementet.

Om Edvard Heibergs hus
Ejendommen er opført som privatbolig i 1924. Heibergs hus kan betragtes som den første funktionalistiske bygning i Danmark, selv om det også har klare klassicistiske træk.
Læs mere her

Om Arne Jacobsens hus
Villaen er opført i 1929 og fungerede som hjem og arbejdsplads for Arne Jacobsen frem til 1943. Huset blev fredet i 1987 og regnes som et ikon for Arne Jacobsens internationale periode.
Læs mere her

Læs mere her