Arrangement er afholdt

Byvandring i Ærøskøbing og besøg i Priors Hus

Lørdag den 30. marts, kl 13:00 - 16:00
Søndergade 32, 5970 Ærøskøbing

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Smalle gader, toppede brosten og små huse med smukke fyldningsdøre i alverdens farver kendetegner det idylliske Ærøskøbing. Midt i det hele står byens næstældste hus, Priors Hus, et bindingsværkshus fra 1690, der i 2018 blev indviet efter en omfattende restaurering, der skulle sikre det gamle hus med den farverige historie.

Tag med Realdania By & Byg Klubben til det idylliske Ærøskøbing, når vi tager på byvandring med den lokale restaureringsarkitekt, Christina Kjerulff og byder indenfor i det nyligt restaurerede Priors Hus, der vidner om byens og øens historie.

Ærøskøbing blev i 2002 belønnet med en Europa Nostra-pris, og byen er da også noget ganske særligt - ikke mindst dens byggetradition, der i lige mål er påvirket af øens tilknytning til henholdsvis Danmark og de tyske hertugdømmer.

Oplev Priors Hus i selskab med arkitekt og projektleder bag restaureringen, Anders Brüel, og hør ham fortælle om de ærøske håndværkeres helt særlige arbejdsmetoder, om bevaringen af det historiske miljø og ikke mindst om arkitekten Prior – og hvorfor han har lagt navn til det lille, gule hus.

Efterfølgende tager arkitekt og indehaver af den lokale tegnestue Artifo, Christina Kjerulff, deltagerne med rundt i byen og fortæller om byens historie og ikke mindst om hendes arbejde med at restaurere byens gamle huse.

Program
Kl. 13.00 Besøg i Priors Hus med arkitekt Anders Brüel.
Kl. 14.30 Byvandring med arkitekt Christina Kjerulff. 
Kl. 16.00 Arrangementet slutter

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. klubmedlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Priors Hus er desværre ikke egnet for kørestols- eller rollatorbrugere. Husets førstesal er kun tilgængelig via en trappe, som kan være en udfordring for gangbesværede.  

Transport
Transport er på egen hånd. Alle aktiviteter er i gåafstand fra havnen i Ærøskøbing, så det er ikke nødvendigt at tage bilen med. Parker evt. i Svendborg bag ’Det Gule Pakhus’, som ligger umiddelbart ved færgehavnen – se på kort

Man kan ikke reservere personbillet til færgen, så kom derfor i god tid, så du er sikker på at komme med. Vælger du at tage bilen med til Ærø, anbefaler vi dig at reservere plads på færgen i god tid. Se færgetider m.v. her - færgetider

I Ærøskøbing kan du bl.a. finde p-plads i gaden Pilebækken, som ligger tættest på Søndergade. Se kort over P-Pladser i Ærøskøbing. Se her på kort 

Hotel
Skulle du ønske at blive i Ærøskøbing længere tid, så kan du overveje at indlogere dig på Pension Vestergade 44. Det er et fint istandsat bindingsværkshus fra 1784 indrettet med antikviteter. Det er centralt placeret i Ærøskøbing, ca. 200 meter fra havnen, og ligger nr. 1 på Tripadvisor blandt alle overnatningsmuligheder på Ærø. 

Om Priors Hus
Priors Hus er et lille byhus fra 1690 opført efter den nordtyske tradition med diele, pisel og dorns, som vidner om Ærøs stærke slægtsbånd med Sønderjylland. Læs mere her - Priors Hus
Adresse: Søndergade 32, 5970 Ærøskøbing

Læs mere om hvad du kan opleve i Ærøskøbing og på Ærø her - Oplev Ærø

Læs mere her