Arrangement er afholdt

Brutalisme i Brabrand - Knud Friis’ eget hus kl. 14

Onsdag den 28. november, kl 14:00 - 15:00
Højen 13, 8220 Brabrand

NB: Arrangementet kræver tilmelding

I 1958 opførte aarhusarkitekten Knud Friis en villa til sig selv på en høj i Brabrand. Dengang blev villaen opfattet som aparte. I dag regnes den for et arkitekturhistorisk mesterværk. For med det hus introducerede Knud Friis samtidig en ny arkitektur i Danmark. En arkitektur, der henter sin kraft i brugen af rå materialer og synlige konstruktioner, og som Knud Friis sammen vennen og kollegaen Elmar Moltke kom til at stå i spidsen for.

Friis & Moltke har beriget og begejstret både arkitekter og brugere gennem årtier med værker som Odder Rådhus, Scanticon, Vestervang og Langkær Gymnasium.

Knud Friis’ eget hus, hvor arkitekten levede med sin familie i over 50 år, er et kompromisløst eksempel på arkitektens smag, stil og intention. Karakteristisk for huset er de rå vægge i beton med tydelige spor af forskallingsbrædder, stengulve samt de iøjnefaldende blå elementer som døre og vinduesskodder. Huset forener muligheden for en storslået udsigt fra opholdsstuen med nærheden til gårdhaven og dens intimitet og milde klima.

Program
Kl. 14.00 Arkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om huset, Friis & Moltke og restaureringen mens vi kommer rundt i huset.
Kl. 15.00 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Knud Friis’ eget hus
Arkitekt Knud Friis byggede villaen på Højen 13 til sig selv og sin familie i 1958. Huset afspejler mange af de holdninger og greb, som findes i Friis & Moltkes arkitektur. Villaen blev overtaget af Realdania By & Byg i 2011 og fremstår i dag med den oprindelige farveholdning samt gulvbelægning.
Læs mere her

Læs mere her