Arrangement er afholdt

Bertel Udsens eget hus kl. 16.30

Onsdag den 12. december, kl 16:30 - 17:30
Bjælkevangen 15, 2800 Kongens Lyngby

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Som arkitekt var Bertel Udsen med i dansk arkitekturs elite. Med flere end 300 enfamiliehuse på CV’et og et talent for at tilgodese mange behov på minimal plads var han i 1950’erne og 1960’erne med til at vise helt nye veje for det danske enfamiliehus.

Udsens private hjem i Lyngby var hans svendestykke (for ikke at sige hans mesterstykke). Huset er i princippet disponeret som ét stort åbent rum i forskellige gulvniveauer bestemt efter det omgivende terræn med rummelige og smidige opholds-, spise- og køkkenfunktioner og et stort børneværelse, der afspejler tidens strømninger.

At der kan være store æstetiske værdier i den åbne plan, viser Bertel Udsens hus. Stuen med den store åbne pejs er husets hjerte - ganske som hos inspirationskilden Frank Lloyd Wright. Herfra synes et væld af varme og stof at udgå til resten af huset. De varierede loftshøjder og flydende rumforløb sammen med de forskellige materialer giver en stor visuel og rumlig variation. Det lyse sisaltæppe og sofasædernes oksehud harmonerer perfekt med det dybbrune i de ubehandlede fyrretræslofter og køkkenlåger i oregonpine.

Huset, som Udsen boede i frem til sin død i 1992, står i dag med samme planløsning, materialer og farver, som dengang Udsen boede der, og den lange indbyggede sofa, lamper, fuglebræt og reol, tegnet af Udsen selv, er bevaret.

Program
Kl. 16.30 Arkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om arkitekten, huset og restaureringen.
Kl. 17.00 Vi kigger nærmere på huset, haven og tegnestuefløjen.
Kl. 17.30 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser til klubpris pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om Bertel Udsens eget hus
Huset er opført i 1956 og i 1962 udvidet med en tegnestuefløj, hvorfra store dele af arkitektens øvrige produktion blev skabt. Bertel Udsens eget hus er typisk for arkitektens arbejder i denne periode med inspiration fra både Japan og USA. Huset blev i 2003 restaureret af Realdania By & Byg.
Læs mere her

Læs mere her