Arrangement er afholdt

Arven fra Exner på Hindsgavl Slot

Lørdag den 25. maj, kl 13:00 - 17:00
Hindsgavl Slot, Hindsgavl Allé 7, 5500 Middelfart

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Den cylindriske bruseniche stående frit i rummet og muret op i rød tegl er blevet et særkende for Hindsgavls staldværelser. De nøgne murstensvægge, ølandsfliserne på gulvet og simple jernrammesenge har en rå og enkel karakter; de er luksuriøse og moderne men samtidig titter historien frem overalt, og lader én vide, at vi er i en stald. I 2005 stod der endnu køer i staldene; men i dag er de forvandlet fra stalde til suiter - og Exners Tegnestuer stod bag.

Exners Tegnestue blev drevet af Inger og Johannes Exner, der sammen praktiserede i over 40 år. Med en suveræn fornemmelse for materialer, lys,  atmosfære og med inspiration fra dansk bygningskultur kom deres livslange arbejde med arkitektur til at handle både om restaurering og nybyggeri. Exner-parret fik opført i alt 14 kirker, en række sognegårde samt kronen på værket, den storstilede restaurering af Koldinghus slotsruin.

Hør arkitekt og forfatter til bogværket ”Exner”, Thomas Bo Jensen, fortælle om Inger og Johannes Exner - begyndelsen som unge søgende arkitekter, eksempler fra deres kirkebyggeri og endelig historien om Koldinghus, som stod færdig i 1994 efter 23 års uafbrudt arbejde. 

Før foredraget skal vi rundt i den fredede avlsgård, som spejler hovedbygningen i symmetri og proportioner. Det var Exners Tegnestue under ledelse af Inger og Johannes Exners datter, arkitekt Karen Exner, der tegnede avlsgårdens nye profil og skabte de karakteristiske værelser - hør hende berette om den omfattende transformation, når vi tager på rundvisning.

Program
13.00-14.30 Rundvisning på Hindsgavl med fokus på ombygningerne og særligt på Exner-værelserne ved Karen Exner. 
14.30-15.30 Kaffe og kage.
15.30-17.00 Foredrag om Exner – deres liv, arkitektur og restaureringer ved arkitekt og forfatter Thomas Bo Jensen, der har skrevet bogen ’Exner’.

Arrangementet afvikles som en del af et weekendophold – læs mere om opholdet 

Tilmelding
Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Max. to pladser pr. klubmedlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Tilgængelighed
Hindsgavl Slot er som udgangspunkt tilgængelig for hjælpemiddelsbrugere, men da det er en gammel, fredet ejendom kan der være visse udfordringer som kræver særlig hensyntagen. Er du kørestols- eller rollatorbruge vil vi meget gerne kontaktes forud for arrangementet enten på tlf. nr.: 70 11 06 06 eller klub@realdaniabyogbyg.dk.  

Parkering og praktik
Det er gratis at parkere på Hindsgavl Slot.

Rundvisningen starter på gårdspladsen. Foredraget bliver afviklet i Hvedestuen. 

Læs mere her