Ledige pladser: 10
Kun for klubmedlemmer
Bliv medlem og køb til klubpris
75,00 kr / stk

Vælg et klubmedlemskab

Vælg velkomstgave

Læg i kurv

Klubfordele

  • Spændende velkomstgave
  • Eksklusive klubrundvisninger
  • Tag EN gæst med til klubpris.

Arne Jacobsens ikoniske funkisvilla - kl. 16

Onsdag den 14. august, kl 16:00 - 17:00
Gotfred Rodes Vej 2, 2920 Charlottenlund

NB: Arrangementet kræver tilmelding

Arkitekternes første huse står altid og vibrerer på en helt særlig måde. De emmer ofte af en næsten barnlig begejstring for fremtiden og det nye, men samtidig har de noget af det gamle med sig. Det gælder også for Arne Jacobsens hus i Charlottenlund, som han tegnede og opførte til sig selv og sin familie i 1929.

Indretningen var gammeldags, men ventilationsanlæggene under vindueskarmene, de særlige messingbakker til urtepotter, stålbordpladerne i køkkenet og den skibsagtige jerntrappe til tagterrassen var klare moderne elementer.

Den markante funkisvilla med sin skarpskårne bygningskrop, flade tage og hvidmalede betonmure er Arne Jacobsens første eksempel på en bebyggelse med inspiration fra funktionalismen, og huset står i dag som et ikon for Jacobsens internationale periode.

Program
Kl. 16.00 Kunst- og arkitekturhistoriker Astrid Weiss fra Realdania By & Byg fortæller om arkitekturen, restaureringen og Arne Jacobsens liv.
Kl. 16.30 Vi ser nærmere på huset, haven og tegnestuen.
Kl. 17.00 Arrangementet slutter.

Tilmelding
Dette arrangement er kun for medlemmer. Der er begrænset antal pladser, og tilmelding er derfor nødvendig. Max. 2 pladser pr. medlem undtaget erhvervsmedlemmer.

Om huset
Villaen fungerede som hjem og arbejdsplads for Arne Jacobsen frem til 1943, hvor han flygtede til Sverige sammen med tusindvis af andre danske jøder. Bygningen blev fredet i 1987 og regnes som et ikon for Arne Jacobsens internationale periode.
Læs mere her

Læs mere her